Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Φεστιβάλ και παραδοσιακά γλέντια σε χωριά της επαρχίας Λάρνακας
Φεστιβάλ και παραδοσιακά γλέντια σε χωριά της επαρχίας Λάρνακας

Φεστιβάλ και παραδοσιακά γλέντια σε χωριά της επαρχίας Λάρνακας

Σ’ ένα ζωντανό πυρήνα παράδοσης και πολιτισμού, θα μετατραπούν και φέτος τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο οι πλατείες κοινοτήτων της επαρχίας Λάρνακας, όπου θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις, φεστιβάλ, πανηγύρια και παραδοσιακά γλέντια.

Η λειτουργός της εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας Νανά Ασμένη Παύλου αναφέρεται στις πιο σημαντικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τις προσεχείς μέρες, τις οποίες αξίζει κανείς να επισκεφθεί.

Στα Περβόλια θα πραγματοποιηθούν οι τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις από 30 Αυγούστου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Φέτος το φεστιβάλ φέρει τον τίτλο «Όταν όλα γύρω μας αλλάζουν χρώματα». Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει σειρά από πολυπολιτισμικές εκδηλώσεις, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί μια πλατφόρμα έκφρασης και προβολής των ταλαντούχων νέων της κοινότητας.

Φεστιβάλ Ψαριού  

Το Φεστιβάλ Ψαριού δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί πουθενά αλλού παρά στο ψαροχώρι της Κύπρου, το Ζύγι.

Στις 31 Αυγούστου, στο αλιευτικό καταφύγιο, θα στηθούν περίπτερα επίδειξης δραστηριοτήτων των ψαράδων, όπως ράψιμο δικτύων, παραγάδι, δόλωμα, μεταποίηση σαρδέλας, φιλετάρισμα ψαριού κι έκθεση εργαλείων που χρησιμοποιούνται από τους ψαράδες. Το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να γευθεί δημιουργικές συνταγές με ψάρι από τον διακεκριμένο σεφ Χρίστο Χριστοδούλου, ενώ συγκροτήματα θα εμπλουτίσουν μουσικά την εκδήλωση.

Τέλος, στις 6 Σεπτεμβρίου, στη γραφική παλιά γειτονιά της Ορόκλινης θα αναβιώσει ένα παραδοσιακό γλέντι με χορούς, τραγούδια, ζωντανή μουσική, τοπικό φαγητό και ποτό.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend