Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Ομαδικός βιασμός»: Αναβολή για 27 Αυγούστου
«Ομαδικός βιασμός»: Αναβολή για 27 Αυγούστου

«Ομαδικός βιασμός»: Αναβολή για 27 Αυγούστου

Ενώπιον του επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου οδηγήθηκε και σήμερα εκ νέου η 19χρονη Βρετανίδα για τα περί ομαδικού βιασμού, υπόθεση η οποία καταγγέλθηκε από την ίδια στις 17 του περασμένου μήνα, ότι σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από 12 Ισραηλινούς σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα.

Η νεαρή εκπροσωπήθηκε από νέα δικηγόρο, τη Νικολέτα Χαραλαμπίδη, η οποία ζήτησε αναβολή της υπόθεσης ώστε να δοθεί χρόνος για εξέταση της υπόθεσης. Επίσης, στάληκε επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα για έγκριση αιτηματος για εκπροσώπηση και από Βρετανό Δικηγόρο.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη ακροαματική διαδικασία στις 7 Αυγούστου ο δικηγόρος της 19χρονης υπέβαλε την παραίτησή του διαφωνώντας με την τροπή που έλαβε η όλη υπόθεση ιδιαίτερα στα ξένα μέσα ενημέρωσης, μετά και από καταγγελίες του οικογενειακού και φιλικού κύκλου της κατηγορουμένης ότι πιέστηκε από την Αστυνομία να αλλάξει την κατάθεσή της.

Η 19χρονη κατηγορείται πλέον για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης που επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι και ενός έτους ή χρηματικό πρόστιμο μέχρι και χίλια επτακόσια ευρώ περίπου.

Πέραν των 22.500 στερλινών σε διαδικτυακό έρανο

Μάλιστα, η οικογένεια της 19χρονης έχει ξεκινήσει μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας έρανο για κάλυψη του ποσού των δικηγορικών εξόδων με αρχικό στόχο τις 15 χιλιάδες στερλίνες. Ο στόχος αυτός ξεπεράστηκε κατά πολύ, όταν εκατοντάδες άτομα είχαν συνεισφέρει αρκετές χιλιάδες ευρώ. Μάλιστα μία γυναίκα από το Ισραήλ κατέβαλε το ποσό των επτάμισι χιλιάδων στερλινών.

Αυτή την ώρα ο στόχος έχει ανέβει στις 50 χιλιάδες στερλίνες και μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 22.500 στερλίνες από 515 άτομα από όλο τον κόσμο.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι 5 εκ των 12 Ισραηλινών αφέθησαν ελεύθεροι στις 25 Ιουλίου και στις 28 του ίδιου μήνα οι υπόλοιποι 7, αφού δεν προέκυψε οτιδήποτε ενοχοποιητικό εναντίον τους μετά και τη θεληματική κατάθεση της κατηγορουμένης ότι η καταγγελία της ήτα ψευδής.

Πάντως η ίδια κάνει λόγο, πλέον, για πιέσεις που ασκήθηκαν εναντίον της από την Αστυνομία για αλλαγή της κατάθεσής της, καταγγελία που η Αστυνομία διαψεύδει κατηγορηματικά.

Famagusta.News

Send this to a friend