Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σε τροχιά ανάκαμψης η Λάρνακα
Σε τροχιά ανάκαμψης η Λάρνακα

Σε τροχιά ανάκαμψης η Λάρνακα

Μεγάλη είναι η κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην πόλη του Ζήνωνα, καθώς υπάρχει έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα σε αρκετά μέτωπα.
Πάγιο αίτημα ήταν και είναι η μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών, οι οποίες καλύπτουν ένα σημαντικό μέρος από την παραλία της πόλης. Όπως εξηγεί ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, οι εργασίες για την μετακίνηση τους συνεχίζονται αδιάκοπα και με την ολοκλήρωση τους θα απελευθερωθεί ένα μεγάλο μέρος της πόλης για περαιτέρω ανάπτυξη.
Ωστόσο, η πόλη έχει ποντάρει και σε άλλες αναπτύξεις. Μία από αυτές είναι και η Μαρίνα Λάρνακας, με την Κυπριακών και Ισραηλινών συμφερόντων κοινοπραξία Kition Ocean Holdings, να έχει καταθέσει πρόταση για επέκταση της υφιστάμενης Μαρίνας, ούτως ώστε να μπορεί να φιλοξενεί 650 σκάφη, μήκους από 5 μέχρι 150 μέτρα. Το έργο περιλαμβάνει χώρους εστίασης, αναψυχής και πρασίνου, παιδότοπους, εμπορικούς και ξενοδοχειακούς χώρους, πολυτελείς επαύλεις, και ένα μοναδικό στο είδος του εκπαιδευτικό και ιατρικό κέντρο. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, το έργο του 1,2 δις ευρώ αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο δίμηνο.
Στο παιχνίδι της ανάπτυξης έχουν μπει και τα ψηλά κτίρια. Είναι γνωστά πλέον τα σχέδια για το «Larnaka Tower», ύψους 110 μέτρων και 30 ορόφων. Το έργο του Ρώσου επενδυτή θα διαθέτει 148 διαμερίσματα και δίπλα πεντάστερο ξενοδοχείο και επιχειρηματικό κέντρο. Ο χώρος όπου θα ανεγερθεί είναι στο σημείο όπου λειτουργεί το καφεστιατόριο Hobos. Λίγο πιο πάνω, απέναντι από τον Αστυνομικό σταθμό, σχεδιάζεται να ανεγερθεί το 22όροφο QN Kition της Quality Group, το οποίο θα κοστίσει γύρο στα 50 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται επίσης πως λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2018 το υπερπολυτελές 16όροφο ξενοδοχείο Radisson Blu, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή επενδύσεων.
«Υπάρχει ένας οικοδομικός οργασμός. Είναι καλοδεχούμενη αυτή η ανάπτυξη, δεδομένου ότι θα γίνουν όλα σωστά και στη βάση των περιβαλλοντικών μελετών και σχεδιασμών» σχολιάζει ο Δήμαρχος Λάρνακας και προσθέτει ότι «προσπαθούμε να βοηθήσουμε, φτάνει όλα να γίνονται σύμφωνα με τους σχεδιασμούς και να μην αλλοιώνουν το χαρακτήρα και την κουλτούρα  των πολιτών της Λάρνακας». Τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει φόβος για την αύξηση των τιμών στα ακίνητα και τα ενοίκια.
Για τους αριθμούς, η Λάρνακα ήταν η μόνη επαρχία που κατέγραψε άνοδο (40%) με 157 πωλητήρια έγγραφα κατά τον μήνα Ιούλιο 2017, σε σύγκριση τα 112 πωλητήρια έγγραφα πέρσι.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για ανέγερση του εμπορικού κέντρου Metropolis Mall, δίπλα από το ΚΕΝ Λάρνακας και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2020. Η γη στην οποία θα ανεγερθεί το 40,000 τμ κτίριο, έχει παραχωρηθεί με μακροχρόνια σύμβαση ενοικίασης στην νοτιοαφρικανική Acsion.
Πηγή: Φιλελελύθερος

Send this to a friend