Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Δράσεις της Αστυνομίας για παροχή τροχαίων διευκολύνσεων και πρστασίας του κοινού κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου
Δράσεις της Αστυνομίας για παροχή τροχαίων διευκολύνσεων και πρστασίας του κοινού κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου

Δράσεις της Αστυνομίας για παροχή τροχαίων διευκολύνσεων και πρστασίας του κοινού κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου

Η περίοδος του Δεκαπενταύγουστου, αποτελεί κάθε χρόνο, περίοδοέντονων προκλήσεων για την Αστυνομία. Η αυξημένη κίνηση στους δρόμους, αλλά και η αύξηση κρουσμάτων αδικημάτων κατά περιουσίας, που παρατηρείται την περίοδο αυτή, δημιουργεί αυξημένες ανάγκες και υποχρεώσεις για την Αστυνομία.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αστυνομία εκπόνησε και θέτει σε εφαρμογή, από τις 14 μέχρι και τις 19 Αυγούστου, συγκεκριμένα σχέδια δράσης, για αντιμετώπιση αυτών των αυξημένων αναγκών.

Ο σχεδιασμός της Αστυνομίας, περιλαμβάνει αυξημένη αστυνομική παρουσία στις κύριες αρτηρίες του οδικού δικτύου, για σκοπούς παροχής διευκολύνσεων στους εκδρομείς, αλλά και για σκοπούς πρόληψης τροχαίων συγκρούσεων. Μέλη της Τροχαίας Αρχηγείου, αλλά και των Επαρχιακών Τμημάτων Τροχαίας, θα βρίσκονται σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου, με σκοπό την άμεση επέμβαση και διευκόλυνση της ομαλής διεξαγωγής της τροχαίας κίνησης, όπου χρειάζεται, αλλά και τη διενέργεια συχνών ελέγχων, για την αποτροπή τροχαίων αδικημάτων, που αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων.

Κατά τους τροχονομικούς ελέγχους, θα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις παραβάσεις που αφορούν την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, την υπερβολική ταχύτητα και το επικίνδυνο προσπέρασμα, την παράλειψη χρήσης ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους και την επικίνδυνη/αμελή οδήγηση.

Παράλληλα, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων διαρρήξεων και κλοπών, που παρατηρούνται κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, η Αστυνομία λαμβάνει μέτρα και για την προστασία και ασφάλεια των πολιτών και της περιουσίας τους. Καθ’ όλη την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, η Αστυνομία λαμβάνει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας με μηχανοκίνητες και πεζές περιπολίες, τόσο στις πόλεις όσο και την ύπαιθρο. Επιπρόσθετα, θα ληφθούν αυξημένα μέτρα και σε χώρους μαζικής διακίνησης του κοινού (εμπορικοί δρόμοι, πολυσύχναστα μέρη και θέρετρα), με σκοπό την πρόληψη και πάταξη κάθε μορφής παρανομίας.

Πέραν όμως των μέτρων που λαμβάνει η Αστυνομία, το κοινό καλείται να λαμβάνει τα δικά του μέτρα, τόσο για τη δική του ασφάλεια, όσο και για προστασία της περιουσίας του. Προτρέπονται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υπομονετικοί στις διακινήσεις τους και τηρούν πιστά τον κώδικά οδικής κυκλοφορίας, για αποτροπή τροχαίων συγκρούσεων. Επίσης, καλείται το κοινό, κατά την απουσία του να λαμβάνει τα δικά του μέτρα φύλαξης της περιουσίας του, ώστε με την επιστροφή του να μην βρεθεί προ αρνητικών εκπλήξεων.

Περαιτέρω ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας της περιουσίας μας, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας, www.cypruspolicenews.com , στην κατηγορία “Καλοκαίρι 2019 – Συμβουλές / Μέτρα Προστασίας”.

Send this to a friend