Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Οκταήμερη κράτηση σε 47χρονο που συνελήφθη για σωρεία υποθέσεων απόπειρας κλοπής χρημάτων με τη χρήση πλαστών καρτών

Διάταγμα οκταήμερης κράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας 47χρονο, ο οποίος συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απάτης σχετιζόμενη με ηλεκτρονικό υπολογιστή, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, κλοπής, απόπειρας κλοπής, καθώς και για αδικήματα που αφορούν τον περί παρεμπόδισης και καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες νόμο.

Τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω να κλέβει από ATM… Είχε «χτυπήσει» επιτυχημένα άλλες 5 φορές σε τράπεζες στη Λάρνακα

Συγκεκριμένα, μετά από πληροφορία που λήφθηκε χθες στην Αστυνομία ότι γινόταν απόπειρα ανάληψης χρημάτων από άγνωστο πρόσωπο με τη χρήση πλαστής πιστωτικής κάρτας από αυτόματη ταμειακή μηχανή τράπεζας στη Λάρνακα, μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν άμεσα στη σκηνή, όπου εντόπισαν το εν λόγω πρόσωπο.

Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για 47χρονο, ο οποίος προσπαθούσε να προβεί σε ανάληψη χρημάτων από την αυτόματη ταμειακή μηχανή με τη χρήση πλαστής κάρτας. Στην κατοχή του 47χρονου, εντοπίστηκαν ακόμη οκτώ πλαστές κάρτες και συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο διαμέρισμα που διαμένει στη Λάρνακα, εντοπίστηκε το χρηματικό ποσό των €200, το οποίο φέρεται να παραδέχθηκε ότι έκλεψε με τη χρήση πλαστής πιστωτικής κάρτας προχθές στη Λάρνακα.

Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι μεταξύ των ημερομηνιών 9-10/08/2019 έγιναν 61 συνολικά απόπειρες κλοπής χρημάτων με τη χρήση 49 πλαστών καρτών από δύο τράπεζες στη Λάρνακα, από τις οποίες κατάφερε πέντε φορές να πάρει το συνολικό ποσό των 200 ευρώ.

Το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζει τις εξετάσεις.

 

Οι δραματικές εικόνες είναι από οικία στην τουρκοκυπριακή συνοικία στη Λάρνακα.

Το ρολόι έδειχνε εννέα το πρωί, όταν έπεσε η οροφή υπνοδωματίου, την ώρα που εντός του κοιμόταν αμέριμνος ο ένοικος του σπιτιού, 51 ετών, ελληνοκύπριος πρόσφυγας.

Φάνηκε τυχερός στην ατυχία του, διότι, όπως ο ίδιος περιέγραψε αργότερα σε συγγενικά του πρόσωπα, τα πρώτα κομμάτια που έπεσαν πάνω του, έμελλε να ήταν τα μικρότερα. Γλίτωσε, παρά τρίχα, τα χειρότερα, με ένα κύλισμα του σώματός του στο κρεβάτι.

Ο πρόσφυγας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Λάρνακας, με κατάγματα στα πλευρά και άλλα ελαφρότερα τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα. Επί τόπου έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Επαρχιακής Διοίκησης, τα οποία διερευνούν τις συνθήκες του περιστατικού.

Η αδελφή του θύματος καταγγέλλει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για αδιαφορία. Ζητούσαν μάταια, με επιστολές, εδώ και χρόνια, από την Επαρχιακή Διοίκηση, να στείλει κάποιον για να επιδιορθώσει την οροφή.

Περιστατικά πτώσης οροφών καταγράφηκαν και σε άλλα σπίτια του ιδίου τουρκοκυπριακού συνοικισμού. Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, μέχρι στιγμής.

Τα εν λόγο σπίτια, που είναι τουρκοκυπριακής ιδιοκτησίας, μετά την τουρκική εισβολή, παραχωρήθηκαν, από την κυβέρνηση, σε ελληνοκύπριους πρόσφυγες.

Κάτοικοι δηλώνουν ότι τα σπίτια τους αφέθηκαν στο έλεος του χρόνου λόγω της αδράνειας των Αρχών σε συνδυασμό με τη δική τους οικονομική αδυναμία.

Όταν βρέχει, αυτή η γυναίκα αναγκάζεται να μαζεύει με τους κουβάδες το νερό, που στάζει από την οροφή του σπιτιού της.

Τριτοκοσμική και η εξωτερική όψη των σπιτιών του συνοικισμού, με εκτεταμένες ρωγμές στους τοίχους και επικίνδυνα μπαλκόνια. Γκρεμοτσακισμένη ζωή σε ετοιμόρροπα κτήρια.

 

Συντονισμένη επιχείρηση ελέγχων σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, διενήργησαν μέλη του ΟΠΕ Λάρνακας, σε συνεργασία με λειτουργούς της Υπηρεσίας Επιθεωρήσεως Εργασίας, του  Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για πάταξη του φαινομένου της αδήλωτης εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχθηκαν τρία υποστατικά, όπου εργάζονταν συνολικά 13 πρόσωπα. Λειτουργοί της Υπηρεσίας Επιθεωρήσεως Εργασίας διαπίστωσαν ότι, δέκα πρόσωπα εργάζονταν στα υποστατικά κατά παράβαση της Νομοθεσίας για την αδήλωτη εργασία.

Περαιτέρω, μέλη της Αστυνομίας διαπίστωσαν ότι, ένα πρόσωπο, ηλικίας 22 χρόνων, υπήκοος Τρίτης χώρας, εργαζόταν παράνομα σε ένα από τα υποστατικά, χωρίς άδεια από τον Λειτουργό Μετανάστευσης και προχώρησαν στη σύλληψη του για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ο 22χρονος αφέθηκε ελεύθερος αργότερα, αφού πρώτα, τόσο ο ίδιος, όσο και ο εργοδότης του, κατηγορήθηκαν γραπτώς για τα υπό εξέταση αδικήματα, για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση της υπόθεσης.

Τις εξετάσεις συνεχίζει ο Αστυνομικός Σταθμός Ορόκλινης.

 

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου έλαβε δύο καταγγελίες σχετικά με δύο γατάκια, τα οποία έφυγαν από το κλουβί τους, στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σε ανακοίνωση του, το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου αναφέρει ότι στην μία περίπτωση ένα γατάκι το οποίο ήταν έτοιμο να μεταφερθεί στο αεροπλάνο, ανακαλύφθηκε από την ιδιωτική εταιρεία που ανέλαβε την μεταφορά του ότι δεν ήταν στο κλουβί μεταφοράς και μέχρι αυτή την στιγμή ο γάτος δεν έχει ανευρεθεί και η κηδεμόνας κάνει έκκληση για βοήθεια, ενώ μία ώρα μετά το πιο πάνω συμβάν ακόμα ένας γάτος δραπέτευσε από το κλουβί του, αλλά οι εθελοντές και το προσωπικό του αεροδρομίου ασφαλείας κατάφεραν και τον βρήκαν και τον έβαλαν ξανά στο κλουβί του.

«Η εταιρεία Hermes  με την οποία επικοινωνήσαμε, δηλώνει ότι δεν εμπίπτει στη δική της ευθύνη όσον αφορά τις μεταφορές των ζώων, αλλά αφορά ευθύνη της εταιρείας που αναλαμβάνει την μεταφορά  του ζώου. Θα πρέπει ιδιαίτερα για τη μεταφορά των γάτων να χρειάζονται διαφορετικές ρυθμίσεις, γιατί δεν έχει τον ίδιο έλεγχο όπως στη μεταφορά ενός σκύλου τον οποίο μπορείς να ελέγξεις βάζοντας του λουρί», καταλήγει.

Send this to a friend