Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Αναζητούνται 6 γενικοί διευθυντές και 7 διευθυντές
Αναζητούνται 6 γενικοί διευθυντές και 7 διευθυντές

Αναζητούνται 6 γενικοί διευθυντές και 7 διευθυντές

Μεγάλη ζήτηση έχουν τα άτομα με κατάλληλα προσόντα για να γίνουν γενικοί διευθυντές υπουργείων ή ημικρατικών οργανισμών. Στο ψάξιμο έξι γενικών διευθυντών υπουργείων, είναι η Κυβέρνηση. Τα κενά που προκύπτουν αφορούν τη θέση γενικού διευθυντή στο υπουργείο Παιδείας, στο υπουργείο Γεωργίας, στο υπουργείο Οικονομικών, στο υφυπουργείο Τουρισμού και στη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης. Επίσης υπάρχουν εφτά κένες θέσεις διευθυντών  διαφόρων τμημάτων και υπηρεσιών.
Βάσει της προκήρυξης, ο ετήσιος μισθός για τις εν λόγω θέσεις έχει καθοριστεί στις €96.491, στον οποίο προστίθενται οι οποιεσδήποτε γενικές αυξήσεις που έχουν εγκριθεί με νομοθεσία. Επιπλέον, καταβάλλεται τιμαριθμικό επίδομα, σύμφωνα με το ποσοστό που εγκρίνεται από την κυβέρνηση από καιρού εις καιρόν. Οι διαδικασίες πλήρωσης των θέσεων βρίσκονται σε εξέλιξη και για τις περισσότερες εξ αυτών έχει αρχίσει η εξέταση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί.
Yπάρχει και το κενό για τη θέση του γενικού διευθυντή στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου, το συμβόλαιο είναι ιδιωτικού δικαίου πενταετούς διάρκειας ή μικρότερης ώστε να μην υπερβαίνει το καθορισμένο για το ΧΑΚ όριο ηλικίας υποχρεωτικής αφυπηρέτησης. Υπενθυμίζεται ότι η θέση του γενικού διευθυντή του Χρηματιστηρίου είναι κενή και χρέη αναπληρωτή γενικού διευθυντή έχει αναλάβει ο Νίκος Τρυπάτσας, ο οποίος αναμένεται ότι θα υποβάλει το ενδιαφέρον του για πλήρωση της θέσης. Ο μισθός του γενικού διευθυντή ανέρχεται στις €89.161.
Σε αυτόν προστίθενται οι οποιεσδήποτε γενικές αυξήσεις που έχουν εγκριθεί και που εκάστοτε εγκρίνονται για το μόνιμο υπαλληλικό προσωπικό του Χρηματιστηρίου και το εκάστοτε καταβαλλόμενο τιμαριθμικό επίδομα, σύμφωνα με το ποσοστό που εγκρίνεται από την κυβέρνηση από καιρού εις καιρόν. Η προθεσμία υποβολής της αίτησης είναι μέχρι τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου. Οι αιτήσεις θα πρέπει να απευθύνονται προς τον πρόεδρο του ΧΑΚ και να συνοδεύονται με όλα τα σχετικά πιστοποιητικά.
Πέραν των γενικών διευθύνσεων των υπουργείων, αυτή τη στιγμή άλλα 7 κυβερνητικά τμήμα-υπηρεσίες διοικούνται σήμερα από αναπληρωτές διευθυντές. Αφορούν το Τμήμα Τελωνείων, το Κέντρο Παραγωγικότητας, το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, το Τμήμα Υπηρεσιών και Πληροφορικής, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών και Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών.

Send this to a friend