Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία τις πρώτες πρωινές ώρες, ύστερα από πληροφορία για πυρκαγιά σε αυτοκίνητο πολυτελείας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα.

Το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας Ελληνοκύπριου ηλικίας 42 ετών,  βρισκόταν σταθμευμένο σε ισόγειο πάρκινγκ πολυκατοικίας στο Μενεού. Από την πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε άμεσα από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς.

Η αξία του ανέρχεται στις 35.000 ευρώ.

Εκ πρώτης όψεως, σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για εμπρησμό.

 

Το 7ο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019 και ώρα 7.30 μ. μ., στο προαύλιο του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Θεοδώρου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Ο Δήμος Δρομολαξιάς – Μενεού θυμάται και τιμά όλους όσους υπερασπίστηκαν την πατρίδα εναντίον του Τούρκου εισβολέα το 1974, τελώντας μνημόσυνο προς τιμή των πεσόντων και εγκαινιάζοντας το «Πάρκο πεσόντων και δολοφονηθέντων» έργο μνήμης και τιμής των ηρωικώς πεσόντων και δολοφονηθέντων της Τουρκικής Εισβολής του 1974.

Με τη συμπλήρωση 45 χρόνων από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή, η Πολιτεία καταδικάζει το έγκλημα, αποτίνει φόρο τιμής στους πεσόντες και διατρανώνει την αποφασιστικότητά της για συνέχιση του αγώνα μέχρι τη δικαίωση. Σε όλες σχεδόν τις πόλεις οργανώνονται εκδηλώσεις μνήμης για τους πεσόντες και δεήσεις για τους αγνοούμενους.

Το μνημόσυνο θα τελεστεί την Κυριακή 4 Αυγούστου 2019, ώρα 8:30, στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στην Δρομολαξιά. Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος κ. Κύπρος Ανδρονίκου.

Ακολούθως, θα τελεστούν τα εγκαίνια του «Πάρκου πεσόντων και δολοφονηθέντων», τα οποία θα τελέσει ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, στις 10:00 π.μ. Επίσης, θα τελεσθεί τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο χώρο του πάρκου. Το καλλιτεχνικό μέρος των εγκαινίων θα παρουσιάσουν οι μουσικοί Λάρκος Λάρκου και Ατύς.

 

 

Send this to a friend