Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Επίθεση δέχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, άντρας ηλικίας 52 ετών, όταν άγνωστοι τον ξυλοφόρτωσαν και του έκλεψαν 30.000 ευρώ σε μετρητά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άντρας ο οποίος διατηρεί κατάστημα οινοπνευματωδών ποτών στην Αγία Νάπα αφού έκλεισε το κατάστημα του, έπιασε από το ταμείο την είσπραξη της ημέρας και αναχώρησε για το σπίτι του.

Όταν έφτασε εκεί, άγνωστοι, που φαίνεται να τον παρακολουθούσαν, του επιτέθηκαν και αφού τον ξυλοφόρτωσαν του έκλεψαν την τσάντα που κρατούσε, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 30,000 ευρώ σε μετρητά.

Οι άγνωστοι τράπηκαν αμέσως σε φυγή αφήνοντας τον αιμόφυρτο.

Ο άντρας διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου και κρατείται προληπτικά με εκδορές στο σώμα.

Γύρω στις 22:30 (31/07) άγνωστος επιτέθηκε σε 40χρονο στην περιοχή Δροσιάς στη Λάρνακα.

Συγκεκριμένα, προσπάθησε να τον ληστέψει, ενώ φορώντας σιδερογροθιά τον κτύπησε στο μάτι προκαλώντας του αιμορραγία. Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο που έσπευσε στη σκηνή.

Όπως πληροφορούμαστε, ο δράστης τράπηκε σε φυγή.

Ήδη την υπόθεση εξετάζει το ΤΑΕ Λάρνακας.

Υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε κτήριο στην περιοχή Βασιλικού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 17:25 χθες λήφθηκε πληροφορία για πυρκαγιά σε υπό ανέγερση κτήριο πλησίον του υποσταθμού της ΑΗΚ Βασιλικού.

Αμέσως ανταποκρίθηκε η ΕΜΑΚ Κοφίνου, μέλη της οποίας κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκε η οροφή ξύλινης κατασκευής εντός του κτηρίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από βλάβη σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

 

Εξάλλου ατύχημα με φορτηγό σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 31/7. Σύμφωνα με πληροφορίες γύρω στις 18:00 φορτηγό όχημα λόγω ύψους «σφηνώθηκε» στον κυκλικό κόμβο Ριζοελίας με κατεύθυνση τη Λάρνακα με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Στο σημείο έσπευσαν περιπολικά της Αστυνομίας για ρύθμιση της κυκλοφορίας, καθώς πρόκειται όπως μας αναφέρθηκε από αυτόπτη μάρτυρα για ένα «τυφλό σημείο» που υπήρχε κίνδυνος για πρόκληση τροχαίου.

Τελικά ο δρόμος γύρω στις 19:00 παραδόθηκε στην κυκλοφορία, με το απρόοπτο συμβάν να λαμβάνει τέλος.

 

Ο Δήμος Λάρνακας, σε σχέση με πρόσφατες δημοσιεύσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σχετικά με οικοδομική ανάπτυξη στην περιοχή Μακένζι και συγκεκριμένα στη θέση του πρώην ξενοδοχείου «Κάστρο», επιθυμεί να αναφέρει τα ακόλουθα:

  • Για το συγκεκριμένο τεμάχιο έχει υποβληθεί αίτηση για πολεοδομική άδεια με αρ. Α188/15 στις 28/12/2015 η οποία αφορούσε αλλαγή χρήσης της υφιστάμενης τουριστικής μονάδας (ξενοδοχείο «Κάστρο») σε εστιατόριο. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης της αίτησης διαπιστώθηκε ότι είχαν αρχίσει εργασίες στην οικοδομή χωρίς την εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειών.

Ο Δήμος Λάρνακας με οδηγίες προς το Νομικό Σύμβουλο ζήτησε την έκδοση ανασταλτικού διατάγματος. Η δικαστική διαδικασία έκδοσης του διατάγματος ξεκίνησε στις 10/1/2017. Το ανασταλτικό διάταγμα εκδόθηκε αλλά δεν κατέστη δυνατή η επίδοση του σε όλους τους κατηγορούμενους λόγω της μόνιμης εγκατάστασης τους στο εξωτερικό.

  • Παρόλη την έκδοση του ανασταλτικού διατάγματος οι εργασίες δεν διακόπηκαν και έτσι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο προέβη σε καταγγελία του Μελετητή και του Εργολάβου του έργου στο ΕΤΕΚ και στο Σύνδεσμο Εργολάβων Κύπρου αντίστοιχα. Παράλληλα, προέβη σε λήψη δικαστικών μέτρων εναντίον του Εργολάβου για την εξασφάλιση διατάγματος αναστολής εργασιών, το οποίο και εξασφαλίστηκε.
  • Τον Ιούνιο του 2017 υποβλήθηκε νέα αίτηση κατά παρέκκλιση των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου Λάρνακας που αφορούσε την ανέγερση νέου κτιρίου ως  εστιατόριο και καφετερία, η οποία και αποσύρθηκε από τους αήττητες οι οποίοι και  υπόβαλαν νέα αίτηση με αρ. Α115/17 στις 4/07/2017 που αφορούσε δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας. Στις 27/12/2018 κατόπιν διαβουλεύσεων με άλλα Τμήματα και λόγω της έκτασης των εργασιών, υποβλήθηκε νέα αίτηση κατά παρέκκλιση από την Εταιρεία, που αφορούσε ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας και απόσυρση της προηγούμενης αίτησης με αρ. Α115/17.

Η τελευταία αίτηση μελετάται από το Δήμο και αναμένονται  διαβουλεύσεις με αρμόδια Τμήματα για να υποβληθεί ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου και  να παραπεμφθεί στη συνέχεια στο Συμβούλιο Μελέτης Παρακλήσεων.

  • Το μέλλον της εν λόγω ανάπτυξης θα εξαρτηθεί τόσο από την απόφαση του δικαστηρίου όσο και από την απόφαση σχετικά με την τελευταία υποβληθείσα αίτηση κατά παρέκκλιση των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου Λάρνακας και την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
  • Όσον αφορά την τοποθέτηση ομπρελών και  κρεβατακιών στις δημόσιες παραλίες της Λάρνακας, ο Δήμος Λάρνακας τηρεί πλήρως και με ευλάβεια όλες τις πρόνοιες Νομοθεσίας.

Όσο αφορά την τοποθέτηση ομπρελών και κρεβατακιών σε παραπλήσια ιδιωτική περιούσια της εν λόγω οικοδομικής ανάπτυξης, αυτή έγινε από τον ιδιώτη χωρίς την έγκριση του Δήμου Λάρνακας. Ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με το Νομικό του Σύμβουλο και την Κεντρική Επιτροπή Παραλιών εξετάζουν ποια είναι τα νομικά μέτρα που μπορούν να ληφθούν.

Send this to a friend