Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ο χωρεπίσκοπος Αρσινόης Νεκτάριος αναδείχθηκε νικητής της πρώτης φάσης των εκλογών για τον νέο Μητροπολίτη Κιτίου, εξασφαλίζοντας το 70,24% των ψήφων.

Ακολούθησε ο Αρχιμανδρίτης Ευμένιος που έλαβε ποσοστό 29,25%.

Σε ανακοίνωσή της η Εκκλησία της Κύπρου σημειώνει ότι αναφορικά με τις εκλογές για τον νέο Μητροπολίτη Κιτίου, όπου η πρώτη φάση διεξήχθη σήμερα, 28 Ιουλίου 2019, όλα έχουν λειτουργήσει ομαλά.

Παράλληλα παραθέτει πιο κάτω τα τελικά αποτελέσματα, τα οποία έχουν δοθεί στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’, Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου:

 

Σύνολο Εκλογικών Κέντρων             58

 

Αριθμός Εγγεγραμμένων Εκλογέων       43,856

Αριθμός Εκλογέων που ψήφισαν       10,801

Άκυρα Ψηφοδέλτια              86

Λευκά Ψηφοδέλτια              42

Αριθμός Έγκυρων Ψηφοδελτίων       10,673

Ποσοστό Προσέλευσης        24.63%

Ποσοστό Άκυρων Ψηφοδελτίων        0.80%

Ποσοστό Λευκών Ψηφοδελτίων         0.39%

Ποσοστό Έγκυρων Ψηφοδελτίων       98.81%

 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΝΟΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ Αρ. Ψήφων Ποσοστό

 

1ος ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΣΙΝΟΗΣ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΠΥΡΟΥ 7,497-70.24%

 

2ος ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ κ. ΕΥΜΕΝΙΟΣ ΣΙΗΠΠΗΣ 3,122-29.25%

 

3ος ΑΛΛΟΙ 54-0.41%

Εξάλλου σε γραπτή δήλωσή του ο Αρχιμανδρίτης Ευμένιος, συνεχάρη τον Χωρεπίσκοπο Αρσινόης Νεκτάριο για το ποσοστό προτίμησης που έχει λάβει, το οποίος όπως είπε τον τιμά ιδιαίτερα.

Την ίδια ώρα ευχαρίστησε τις χιλιάδες των μελών της Μητρόπολης που τον τίμησαν με την ψήφο τους.

« Ανταποδίδω εγκαρδίως και δηλώνω πως η αγάπη και η εμπιστοσύνη που έχουν επιδείξει προς το πρόσωπο μου με σκλαβώνει  και με τιμά ιδιαίτερα. Όλα αυτά τα χρόνια έμαθα να υπηρετώ την Εκκλησία αλλά και τον κάθε ένα από τους συνανθρώπους μας. Θα συνεχίσω άοκνα  με τον ίδιο απαράμιλλο ζήλο», είπε.

Έκανε παράλληλα έκκληση προς όλους να σεβαστούν απόλυτα το σημερινό αποτέλεσμα και ενωμένοι «να συνεχίσουμε το έργο που ο Κύριος μας, μας έχει τάξει».

 

Μετά από παρατεταμένες διαπραγματεύσεις με την Κυπριακή Κυβέρνηση, η ισραηλινών και κυπριακών συμφερόντων κοινοπραξία Kition Ocean Holdings (οι μεγαλομέτοχοι είναι Ισραηλινοί) κατέθεσε χθες την (τελική) βελτιωμένη πρόταση-προσφορά της για το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας, ένα μεγαλόπνοο project, που εφόσον υλοποιηθεί θα εκτοξεύσει την οικονομία της πόλης και θ’ αναβαθμίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το τουριστικό της προϊόν.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της κοινοπραξίας, μέσα από την προσφορά προτείνεται η υπερσύγχρονη αναβάθμιση κι επέκταση του λιμανιού, ώστε να καταστεί πόλος έλξης νέων επιχειρήσεων που θα δραστηριοποιούνται στους τομείς των κρουαζιέρων αναψυχής, του  εμπορίου και της ενέργειας. Σκοπός της εταιρείας είναι σε πρώτο στάδιο ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του λιμανιού, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν πιο αποτελεσματικά και γρήγορα οι υφιστάμενοι χρήστες, οι οποίοι θα μπορούν να παραμείνουν εντός του λιμανιού εάν το επιθυμούν.

Όσον αφορά την πρόταση για τη μαρίνα, αυτή περιλαμβάνει επέκτασή της για να μπορεί να φιλοξενεί 650 σκάφη αναψυχής, μήκους από 5 μέχρι 150 μέτρα.

Σύμφωνα πάντα με τα σχέδια των υποψηφίων επενδυτών, η νέα μαρίνα θα περιλαμβάνει, επίσης, παραδοσιακούς χώρους εστίασης, χώρους αναψυχής και πρασίνου, παιδότοπους, εμπορικούς και ξενοδοχειακούς χώρους, πολυτελείς επαύλεις κι ένα μοναδικό στο είδος του εκπαιδευτικό και ιατρικό κέντρο που θα μπορεί να φιλοξενεί φοιτητές, οι οποίοι θα είναι σε θέση να σπουδάσουν και να εξασκήσουν τις γνώσεις τους στην διαχείριση ξενοδοχείων, ιατρικών σπουδών και σπουδών που σχετίζονται με την θαλάσσια βιομηχανία. Εκτιμάται ότι τ’ όλο έργο (θα ανεγερθεί σταδιακά) θα έχει κόστος υλοποίησης πέραν του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Θεωρείται η μεγαλύτερη επένδυση που θα έχει πραγματοποιηθεί στην Κύπρο μέχρι σήμερα! Μην ολοκλήρωσή του αναμένεται να δημιουργηθούν πέραν των 2.500 νέων θέσεων εργασίας.

Η Kition Ocean δηλώνει πανέτοιμη να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες υλοποίησης του έργου, μόλις αποπερατωθεί η διαδικασία αξιολόγησης της προσφοράς.

Οι παράγοντες της Λάρνακας ευελπιστούν ότι σε περίπου ένα εξάμηνο από σήμερα, εφόσον όλα πάνε κατ’ ευχή, ενδεχομένως να έχουμε έναρξη των πρώτων κατασκευαστικών έργων.

 

Ο Δήμος Αθηένου με χαρά ανακοινώνει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος AGORA, στα πλαίσια της Πρόσκλησης EUROPE FOR CITIZENS, στο οποίο μετέχει ως επικεφαλής εταίρος. Είναι μεγάλη επιτυχία, γιατί ο Δήμος πετυχαίνει την έγκριση δεύτερου προγράμματος ως επικεφαλής εταίρος, μέσα από τα οριζόντια προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πέραν από το ουσιαστικό αποτέλεσμα που θα προκύψει για την Αθηένου, βοηθά στην άντληση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Εκτός του Δήμου Αθηένου μετέχουν στο πρόγραμμα ως εταίροι οι Δήμοι Smolyan της Βουλγαρίας, Cinicello Balsamo της Λομβαρδίας – Ιταλίας, Santa Maria Da Feira της Πορτογαλίας και Αθήνας της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα AGORA αφορά Ανοικτό διάλογο σε Δημόσιο χώρο, μέσω της πειραματικής μεθόδου διαλόγου και συμμετοχής όπως στην Αρχαία Αθήνα. Αυτή η ενέργεια προωθεί την αντίληψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη δημοκρατική συμμετοχή των συμμετεχόντων. Βοηθά τους συμμετέχοντες, διευκολύνοντας το συναισθηματικό τμήμα της γνώσης, ενώ ενδυναμώνει τις διαπροσωπικές σχέσεις και προωθεί τις διαπροσωπικές ανταμοιβές. Επιπρόσθετα, δημιουργεί βελτιωμένες δεξιότητες επικοινωνίας και συζήτησης μέσα στην ομάδα και δημιουργεί μια πιο ολοκληρωμένη άποψη του ευρύτερου πλαισίου, μέσα στο οποίο εμπίπτουν κοινωνιολογικές έννοιες. Η δραστηριότητα αυτή προάγει επίσης την ατομική ανακάλυψη στη μάθηση.

Ο Προϋπολογισμός του Προγράμματος είναι €143.640 και καλύπτεται 100% από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

 

 

Ο Δήμος Λάρνακας καλεί όλους τους  ιδιοκτήτες / κατόχους κλειστών χώρων/ περιφραγμένων οικοπέδων / οικιών που χρειάζονται καθάρισμα από την άγρια βλάστηση και τη συσσώρευση ακαθαρσιών/ άχρηστων αντικειμένων, να προβούν σ’ όλα τα απαραίτητα μέτρα και ενέργειες προς άρση της οχληρίας που δημιουργείται. Δηλαδή, στη γενική καθαριότητα του κλειστού χώρου / περιφραγμένου οικοπέδου / οικίας τους και στην απομάκρυνση των αναφερόμενων ακαθαρσιών σε εγκεκριμένο χώρο εκτός δημοτικών ορίων Λάρνακας ή στο πράσινο σημείο του Δήμου Λάρνακας.

Σημειώνεται ότι η άγρια βλάστηση και η συσσώρευση ακαθαρσιών, δημιουργούν εστίες πολλαπλασιασμού εντόμων και τρωκτικών καθώς και ακαλαισθησία. Η κατάσταση αυτή είναι επιβλαβής για την υγεία των περιοίκων,  επιζήμια για τις ανέσεις της περιοχής και επικίνδυνη για την ασφάλεια οιουδήποτε προσώπου.

Ο Δήμος Λάρνακας καλεί τους ιδιοκτήτες / κατόχους τέτοιων χώρων σε συμμόρφωση με τις πιο πάνω υποδείξεις για τον ευπρεπισμό της πόλης και προς αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών.

 

Το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Λάρνακας, θα πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα εργασίες καθαρισμού ανοικτών καναλιών όμβριων υδάτων

Το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Λάρνακας, πληροφορεί το κοινό ότι μεταξύ των ημερομηνιών 29/7 – 2/8/2019 θα πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού των τσιμεντένιων ανοικτών καναλιών όμβριων υδάτων από την οδό Κοτζιά Τεπέ μέχρι την οδό Τουζ Χανέ και από την Τουζ Χανέ μέχρι την Λεωφόρο Τ. Μητσόπουλου  (πολυκατοικία Sea Gate).

Σημειώνεται ότι την τρέχουσα εβδομάδα έχει καθαριστεί επιπρόσθετα το ανοικτό χωμάτινο κανάλι πίσω από τις οικίες της οδού Υμηττού.

 

 

Και τέλος ο Δήμος Λάρνακας πληροφορεί τους δημότες του  ότι κατά το μήνα Αύγουστο 2019, δεν θα γίνονται οι καθορισμένες επισκέψεις Δημοτών κάθε Παρασκευή στο Γραφείο Δημάρχου.

Παρακαλούνται οι Δημότες, όπως προσέρχονται κανονικά κάθε Παρασκευή, από τις 6 Σεπτεμβρίου 2019.

Send this to a friend