Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Δύο πρόσωπα, ηλικίας 42 και 29 ετών, συνελήφθηκαν από την Αστυνομία στη Λάρνακα, ως ύποπτοι  για υπόθεση απαίτησης περιουσίας με απειλές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, την περασμένη Παρασκευή 19 Ιουλίου, υπεύθυνος πρακτορείου στοιχημάτων στην Λάρνακα κατήγγειλε ότι την ίδια ημέρα, ο 42χρονος και ο 29χρονος, τον απείλησαν και απαίτησαν να τους δώσει το χρηματικό ποσό των 7 χιλιάδων ευρώ.

Το περασμένο Σάββατο 20 Ιουλίου εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης εναντίον των δύο υπόπτων οι οποίοι συνελήφθηκαν χθες.

Οι δύο ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απαίτησης περιουσίας με απειλές, απειλής, απειλής βιαιοπραγίας, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, αδικήματα που διαπράχθηκαν στις 19 Ιουλίου στη Λάρνακα.

Αργότερα σήμερα  αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης τους.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

 

Εμπόδια προκύπτουν στη διαδικασία μετακίνησης των εταιρειών υγραερίου από τα παράλια της Λάρνακας στο Βασιλικό, εξαιτίας των ανησυχιών που εκφράζονται σχετικά με την ασφάλεια των κοινοτήτων της περιοχής.

Κι ενώ οι διαδικασίες μετακίνησης των υγρών καυσίμων προς το Βασιλικό προχωρούν κανονικά, φαίνεται πως υπάρχει εμπλοκή με το υγραέριο, κάτι που αποκαλύφθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Υπουργικής Επιτροπής, η οποία παρακολουθεί τις υπό αναφορά διαδικασίες σε πολιτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας άναψε κόκκινο στην αίτηση της κοινοπραξίας VLPG PLANT LTD για ανέγερση καινούργιου τερματικού στην Ενεργειακή και Βιομηχανική Περιοχή Βασιλικού. Και τούτο, διότι οι απόψεις του εν λόγω τμήματος ήταν αρνητικές ως προς την εξέταση της αίτησης της κοινοπραξίας εταιρειών υγραερίου για άδεια οικοδομής, με το αιτιολογικό ότι η κοινοπραξία σχεδιάζει την ανέγερση μεγάλης δεξαμενής, χωρητικότητας 3500 κυβικών μέτρων, ο όγκος της οποίας, σε περίπτωση ατυχήματος, θα επεκτείνει τον κίνδυνο εντός των παραμέτρων της οδηγίας «Σεβέζο» σε ότι αφορά τον επηρεασμό γειτονικών κοινοτήτων.

Από την πλευρά της, η κοινοπραξία εταιρειών υγραερίου απορρίπτει αυτό το αιτιολογικό, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει σχέδιο για δεξαμενή τέτοιας χωρητικότητας. Αυτή η ασυνεννοησία, ωστόσο, τη δεδομένη στιγμή προκαλεί καθυστέρηση στις διαδικασίες μετακίνησης των οχληρών εγκαταστάσεων από τα παράλια της Λάρνακας όσον αφορά πάντοτε το υγραέριο.

Στη συνεδρίαση της υπουργικής Επιτροπής συμμετείχαν οι υπουργοί Ενέργειας, Δικαιοσύνης και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και δόθηκαν οδηγίες όπως διευκρινιστεί το συντομότερο το ζήτημα. Θυμίζουμε, ότι το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε από την κυβέρνηση προνοεί μετακίνηση των εγκαταστάσεων υγραερίου από τη Λάρνακα μέχρι το τέλος του 2020…

Η Αρχή Λιμένων

Το δεύτερο θέμα που προκύπτει είναι επιφυλάξεις της Αρχής Λιμένων Κύπρου ως προς τη δυνατότητά της να εξυπηρετεί τον νέο τερματικό της Πετρολίνα από το λιμάνι του Βασιλικού. Ένα ζήτημα που θεωρείται εξαιρετικά μεγάλης σημασίας και χρήζει, επίσης, ξεκαθαρίσματος, διότι η εταιρεία Πετρολίνα θα προσφέρει αποθηκευτικούς χώρους υγρών καυσίμων για ενοικίαση προς τις εταιρείες που δεν θα ανεγείρουν δικές τους εγκαταστάσεις και θα προχωρήσουν στη μετακόμιση στο Βασιλικό στο πλαίσιο της ενδιάμεσης λύσης.

Send this to a friend