Home Uncategorized Σχέδιο στήριξης νεαρών άνεργων μητέρων
Σχέδιο στήριξης νεαρών άνεργων μητέρων

Σχέδιο στήριξης νεαρών άνεργων μητέρων

Ανοικτή η υποβολή αιτήσεων για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Mommypreneurs, με το οποίο 150 άνεργες νεαρές μητέρες θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους με σκοπό να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας ή/και να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις. Το έργο Mommyprenuers είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από τις χορηγίες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και της Νορβηγίας, με στόχο τη μείωση της νεανικής ανεργίας.

Εκπαιδευτικά προγράμματα
Τους επόμενους μήνες θα υλοποιηθούν 6 κύκλοι εκπαιδεύσεων διάρκειας δύο μηνών ο κάθε κύκλος Δύο σε επιχειρηματικές δεξιότητες και τέσσερις σε ψηφιακές δεξιότητες.

Οι γυναίκες που θα ενταχθούν στις εκπαιδεύσεις επιχειρηματικότητας θα παρακολουθήσουν ένα πλήρες πρόγραμμα δημιουργίας επιχείρησης, αρχίζοντας από την ιδέα και το μοντέλο της επιχείρησης, τη δημιουργία επιχειρηματικού πλάνου, καθώς και το οικονομικό κομμάτι (αρχικό κεφάλαιο και βιωσιμότητα). Θα διδαχθούν τρόπους με τους οποίους θα μπορούν να προβούν σε πωλήσεις και προώθηση της επιχείρησής τους και θα αποκτήσουν σημαντικές δεξιότητες όπως ηγεσία, κριτική σκέψη, συνεργασία, επικοινωνία κ.ά.

Στα πλαίσια του προγράμματος ψηφιακών δεξιοτήτων, οι συμμετέχουσες θα διδαχθούν γραφικό σχεδιασμό (Adobe Photoshop, Adobe Illustrator) και κατασκευή ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων (WordPress, Shopify). Επιπρόσθετα, θα μάθουν πώς να διαχειρίζονται και να ανανεώνουν τις ιστοσελίδες τους, και πώς να τις προωθούν χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους digital marketing (SEO, Google Analytics).

Κριτήρια Συμμετοχής

• Γυναίκες μέχρι 29 ετών
• Άνεργες ή που έχασαν την εργασία τους σε περίοδο εγκυμοσύνης
• Μητέρες τουλάχιστον ενός παιδιού κάτω των 5 ετών
• Κάτοικοι Κυπριακής Δημοκρατίας
• Κίνητρο για εκκίνηση νέας επιχείρησης ή νέας εργασίας
Το πρόγραμμα εκπαιδεύσεων θα παρέχεται δωρεάν στις μητέρες που θα επιλεχθούν. Επίσης, είναι κατάλληλα προσαρμοσμένο για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των νεαρών γυναικών, αφού κατά τη διάρκεια των εκπαιδεύσεων, θα παρέχονται και δωρεάν υπηρεσίες φροντίδας και απασχόλησης των παιδιών από προσοντούχους νηπιαγωγούς.
Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά μέχρι τις 31 Ιουλίου 2019, όπου οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο και να επισυνάψουν το βιογραφικό τους σημείωμα. Ο πρώτος κύκλος εκπαιδεύσεων ξεκινά τον Σεπτέμβριο.

Για το πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης κάντε την αίτησή σας εδώ

Για το πρόγραμμα ψηφιακών δεξιοτήτων κάντε την αίτησή σας εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 22356935, με την εταιρεία Kalys Solutions, η οποία συμμετέχει και διαχειρίζεται το πρόγραμμα στην Κύπρο.

Send this to a friend