Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Πόσοι από εμάς διαβάσαμε τους όρους χρήσης του Face Αpp;
Πόσοι από εμάς διαβάσαμε τους όρους χρήσης του Face Αpp;

Πόσοι από εμάς διαβάσαμε τους όρους χρήσης του Face Αpp;

Μέσα σε χρόνο ρεκόρ, το FaceApp βρέθηκε στα κινητά περισσότερων από 100 εκατ. ανθρώπων και η εφαρμογή είναι τώρα η κορυφαία σε 121 χώρες.

Καθώς όλοι αυτοί οι άνθρωποι απέκτησαν το απόλυτο viral που τους δημιουργεί την γερασμένη τους εικόνα, ταυτόχρονα έδωσαν στο FaceApp την εξουσία να χρησιμοποιεί τις εικόνες και τα ονόματά τους για οποιοδήποτε σκοπό επιθυμεί και όσο το επιθυμεί. Πόσοι από εσάς διαβάσατε τους όρους χρήσης και πόσοι πατήσατε «agree» χωρίς να το κάνετε; Αυτό είναι ένα βασικό ερώτημα που θέτουν κάποιοι εκφράζοντας τις πρώτες ανησυχίες για τα προσωπικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τους όρους του FaceApp οι άνθρωποι εξακολουθούν να κατέχουν το δικό τους «περιεχόμενο χρήστη» (δηλαδή τις φωτογραφίες με το πρόσωπό τους), η εταιρεία κατέχει μια άνευ χρονικού ορίου και αμετάκλητη άδεια χωρίς δικαιώματα, για να κάνει ό, τι θέλει μαζί με αυτό. Χορηγείτε στο FaceApp μια αέναη, αμετάκλητη, μη αποκλειστική, απεριόριστη, παγκόσμια, άνευ οικονομικών απαιτήσεων άδεια χρήσης για αναπαραγωγή, τροποποίηση, προσαρμογή, δημοσίευση, μετάφραση, δημιουργία παράγωγων έργων, αναφέρουν μεταξύ άλλων οι όροι.

Πολλές θεωρίες και εικασίες μπορεί να γίνουν αυτές τις μέρες για το τι πραγματικά είναι το FaceApp και κάποιες θα είναι σίγουρα τρομολαγνικές, αλλά η αλήθεια είναι πως οι selfies και τα στοιχεία σας θα βρίσκονται στους διακομιστές της Amazon στην Αμερική, όπως αναφέρει το Forbes. Όμως, θα εξακολουθεί η εφαρμογή να είναι κάτοχος άδειας και να κάνει ό, τι θέλει με αυτό. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ρωσική μητρική εταιρεία της εφαρμογής, Wireless Labs, θα κάνει κάτι με το πρόσωπό σας, αλλά, όπως λέει ο Peter Kostadinov της PhoneArena: «Μπορεί να καταλήξετε σε μια πινακίδα κάπου στη Μόσχα, ή το πρόσωπό σας πιθανότατα θα καταλήξει να εκπαιδεύσει κάποιον αλγόριθμο αναγνώρισης προσώπου με τεχνητή νοημοσύνη».

Ο αρθρογράφος του Forbes σημειώνει πως το FaceApp δείχνει πώς οι άνθρωποι ξέχασαν ήδη το σκάνδαλο Cambridge Analytica ενώ την ίδια ώρα το Business Insider μεταδίδει τις πρώτες αντιδράσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προεδρικές εκστρατείες για το 2020 έλαβαν προειδοποίηση από την Εθνική Δημοκρατική Επιτροπή (DNC) την Τετάρτη, συμβουλεύοντας τους να διαγράψουν την εφαρμογή FaceApp.

Σε αμερικανική προειδοποίηση ασφαλείας που δημοσιεύει το CNN, αναφέρεται ότι «το FaceApp αναπτύχθηκε από τους Ρώσους» και ότι υπάρχουν «σημαντικές ανησυχίες για την πρόσβαση στις φωτογραφίες σας ή απλά το ανέβασμα μιας selfie». «Δεν είναι σαφές σε αυτό το σημείο ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, αλλά αυτό που είναι σαφές είναι ότι τα οφέλη από την αποφυγή της εφαρμογής υπερβαίνουν τους κινδύνους» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Πηγή: avant-garde.com.cy

Send this to a friend