Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο από το Μαρί (εικόνες)
Συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο από το Μαρί (εικόνες)

Συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο από το Μαρί (εικόνες)

Τους δικούς τους ανθρώπους για όγδοη χρονιά μνημονεύουν αυτές τις μέρες οι συγγενείς των 13 ηρώων της τραγωδίας της 11ης Ιουλίου 2011 στο Μαρί.
Ήταν τότε, που εγκληματικά λάθη, αφαίρεσαν τη ζωή σε 13 συμπατριώτες μας, που με αυταπάρνηση θυσιάστηκαν στην υπηρεσία της πατρίδας και της ανθρωπότητας.
Ένας από τους 13, ήταν ο Πυροσβέστης Παναγιώτης Θεοφίλου, ο πατέρας του οποίου θυμάται τις τραγικές εκείνες στιγμές και τονίζει τις ευθύνες που οδήγησαν τον γιο του στον θάνατο.
«Η φιγούρα που βλέπετε είναι ο γιος μου», σημειώνει παραθέτοντας βίντεο από την ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί. Όπως φαίνεται, ο Παναγιώτης Θεοφίλου, λίγα λεπτά πριν τη φονική έκρηξη κατεβαίνει από το πυροσβεστικό όχημα και ρίχνεται στη μάχη για να σώσει άλλες τόσες ζωές.
Όπως σημειώνει ο Μιχαήλ Θεοφίλου, «ήταν θέμα χρόνου να θερμανθούν τα υπόλοιπα 79 εμπορευματοκιβώτια με 850 τόνους πυρίτιδα και να εκραγούν», καταδεικνύοντας τις «μεγάλες ευθύνες της ηγεσίας της ΕΦ και της ΔΥΠ του ΓΕΕΦ για την απαράδεκτη, αντικανονική και ενάντια στις πάγιες διαταγές αποθήκευσης εκρηκτικών».
Αυτούσια η ανάρτηση του κ. Μιχαήλ Θεοφίλου:

«8 χρόνια από την έκρηξη στο Μαρί. Η φιγούρα που βλέπετε στο βίντεο είναι ο γιός μου ο Παναγιώτης Θεοφίλου ο Πυρ.3520 της ΕΜΑΚ. Κατεβαίνει απο το δεκάτονο και εφαρμόζει μια προσωπίδα στο κεφάλι του 25 λεπτά πριν το μεγάλο μπάμ. Κοιτάξετε στο βάθος σε απόσταση 60 μέτρων την πυρκαγιά οροφής στα εμπορευματοκιβώτια των οποίων οι οροφές έχουν ήδη διαρρηχθεί από τις εκρήξεις και την πυρκαγιά. Ήταν θέμα χρόνου να θερμανθούν τα υπόλοιπα 79 εμπορευματοκιβώτια με 850 τόνους πυρίτιδα και να εκραγούν.Το δεκάτονο μετά την έκρηξη, η φωτογραφία μιλά από μόνη της. Λυπάμαι πολύ τέτοιες μέρες η ψυχή μου σπαράζει. Μεγάλες οι ευθύνες στην ηγεσία της ΕΦ και στην ΔΥΠ του ΓΕΕΦ για την απαράδεκτη, αντικανονική και ενάντια στις πάγιες διαταγές αποθήκευσης εκρηκτικών της ΕΦ. Στοίβασαν 850 τόνους εκρηκτικών από τον Μάρτιο 2009 μέχρι τον Ιούλιο 2011 εκτεθιμένα στις καιρικές συνθήκες της Κύπρου. Μεγάλες οι ευθύνες στην Διοίκηση της Πυρ. Υπηρεσίας που τοποθέτησε οχήματα και προσωπικό μπροστά από 850 τόνους εκρηκτικά για πυρόσβεση ενάντια στις επιχειρησιακές διαδικασίες και κανονισμούς. Δεν κάνεις πυρόσβεση σε εκρηκτικά, αλλά εκκενώνεις την περιοχή, και καθορίζεις ζώνη ασφαλείας ανάλογα με τον όγκο (850 τόνους) και το είδος των εκρηκτικών, γιατί πολύ απλά επίκειται έκρηξη. Το 20ν βίντεο είναι τα πρώτα λεπτά μετά την έκρηξη από στρατώτες ΟΥΚ που μπήκαν στην σκηνή. Στο βάθος φαίνεται το δεκάτονο να μισοκαίεται στα συντρίμια».

Ο κ. Μιχαήλ Θεοφίλου δημοσιεύει, μάλιστα και φωτογραφίες. Όλα κατατέθηκαν ως τεκμήρια στο Δικαστήριο.

Πηγή: Philenews

Send this to a friend