Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τέλος 2019 η πλήρης μετακίνηση στο Βασιλικό
Τέλος 2019 η πλήρης μετακίνηση στο Βασιλικό

Τέλος 2019 η πλήρης μετακίνηση στο Βασιλικό

Έτοιμη θα είναι μέχρι το τέλος του έτους και η δεύτερη φάση του ιδιόκτητου τερματικού υγρών καυσίμων της Petrolina στο Βασιλικό, ενώ προχωρούν εντός χρονοδιαγραμμάτων και οι διαδικασίες κατασκευής του τερματικού υγραερίου στο Βασιλικό, από την κοινοπραξία στην οποία η εταιρεία έχει ουσιαστική συμμετοχή.

Τις σχετικές διαβεβαιώσεις έδωσε ο επικεφαλής της κυπριακής πετρελαϊκής εταιρείας, Κωστάκης Λευκαρίτης, κατά την 19η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της Petrolina (Holdings) Public Ltd.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ολοκλήρωση του τερματικού υγρών καυσίμων και η πλήρης λειτουργία του προγραμματίζεται εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει καθορίσει η Κυβέρνηση, δηλαδή μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Παράλληλα, προχωρούν όλες οι διαδικασίες για την κατασκευή τερματικού υγραερίου, επίσης στο Βασιλικό, μέσω κοινοπραξίας στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 33% η Petrolina. Στόχος, σύμφωνα με τον Κωστάκη Λευκαρίτη, είναι όπως το τερματικό υγραερίου τεθεί σε λειτουργία μέχρι τέλος του ερχόμενου έτους –δηλαδή του 2020– όπως καθορίζει και το χρονοδιάγραμμα που υπέγραψε το υπουργείο Ενέργειας με τους εμπλεκόμενους.

Ο επικεφαλής του συγκροτήματος της Petrolina ενημέρωσε επίσης ότι με την πλήρη μεταφορά των εργασιών αποθήκευσης πετρελαιοειδών και υγραερίου στο Βασιλικό, η εταιρεία θα προχωρήσει στην αποξήλωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων που βρίσκονται στο βόρειο παραλιακό μέτωπο Λάρνακας.
Πρώτα θα γίνει η κατεδάφιση όλων των δεξαμενών και θα ακολουθήσει ο καθαρισμός της γης.

«Στόχος μας είναι όπως τα ιδιόκτητα οικόπεδα στα οποία βρίσκονται τα τερματικά της Εταιρείας στη Λάρνακα ενταχθούν σε νέες πολεοδομικές ζώνες, ώστε να τύχουν κατάλληλης ανάπτυξης και προς τούτο προσβλέπουμε στη θετική ανταπόκριση εκ μέρους της πολιτείας», σημείωσε ο ίδιος, αναφερόμενος προφανώς και σε σχετικά αιτήματα της εταιρείας και άλλων για την περιοχή των διυλιστηρίων μετά την αποξήλωσή τους.

Βεβαίως, παρά τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων στο Βασιλικό, η έδρα της Petrolina θα εξακολουθήσει να είναι η Λάρνακα, υπογράμμισε ο κ. Λευκαρίτης. Να σημειωθεί ότι στην έκθεση της εταιρείας γίνεται αναφορά και στα διάφορα σενάρια ως προς τον καθαρισμό της γης στην περιοχή που μπορεί να προκύψουν, αφού παρά τις μελέτες, η πραγματική κατάσταση του υπεδάφους θα διαφανεί μόνο μετά την απομάκρυνση όλων των εγκαταστάσεων.

Πηγή: Φιλελεύθερος / Πέτρος Θεοχαρίδης    

Send this to a friend