Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Αυτό είναι το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου για το 2019
Αυτό είναι το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου για το 2019

Αυτό είναι το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου για το 2019

Το Mirazur, το γαλλικό εστιατόριο του Ιταλοαργεντινού σεφ Μάουρο Κολαγκρέκο στο Μεντόν της Κυανής Ακτής ανακηρύχθηκε ως καλύτερο εστιατόριο του κόσμου, στην τελετή για την παρουσίαση της λίστας των «50 Καλυτέρων». Η λίστα προκύπτει ύστερα από δημοσκόπηση μεταξύ διεθνών σεφ, ιδιοκτητών, καλοφαγάδων και κριτικών απ’ όλον τον κόσμο.

Το Mirazur, με τη φρέσκια, εποχιακή κουζίνα του, είναι το πρώτο γαλλικό εστιατόριο που κατακτά αυτόν τον τίτλο από το 2002.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Noma της Κοπεγχάγης, τρίτο κατατάχθηκε το Asador Etxebarri, στη Χώρα των Βάσκων και τέταρτο το Gaggan στην Μπανγκόκ.

Να σημειωθεί ότι ο Μάουρο Κολαγκρέκο είναι, επίσης, ο μοναδικός αλλοδαπός σεφ που έχει τιμηθεί τρία αστέρια από τον γαλλικό οδηγό Michelin.

Στην τελετή, που έγινε στη Σιγκαπούρη, ο 42χρονος σεφ συνοδευόταν από τη Βραζιλιάνα σύζυγό του Τζούλια και την ομάδα του Mirazur. Ανέβηκε στη σκηνή κρατώντας ένα τεράστιο πανό όπου εικονίζονταν τέσσερις σημαίες: της Αργεντινής, της Βραζιλίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Send this to a friend