Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Οι ομοιότητες Μεταξά με τον χειρότερο serial killer των ΗΠΑ/ΒΙΝΤΕΟ
Οι ομοιότητες Μεταξά με τον χειρότερο serial killer των ΗΠΑ/ΒΙΝΤΕΟ

Οι ομοιότητες Μεταξά με τον χειρότερο serial killer των ΗΠΑ/ΒΙΝΤΕΟ

Αυτός, ο κατά συρροή δολοφόνος που κτυπούσε σε λίμνες και φρεάτια. Ο άλλος, ο κατά συρροή δολοφόνος που δρούσε στον ποταμό, γι’ αυτό και τον ονόμασαν τον «δολοφόνο του Πράσινου Ποταμού». Τα χέρια του ενός βάφτηκαν 7 φορές με αίμα και του άλλου τουλάχιστον 48.

Πολλά είναι τα στοιχεία που εξάγει κανείς μετά και την καταδίκη του πρώτου Κύπριου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου. Ο Νίκος Μεταξάς, από την προηγούμενη Δευτέρα, εκτίει τη μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε ποτέ από κυπριακό Δικαστήριο.

Τα στοιχεία που διαφαίνονται μέσα απ’ τις δικές του ομολογίες αρκετά. Συνομιλώντας με τον ψυχίατρο Σίμο Κυριακίδη, προέκυψε η «ταύτιση» του Νίκου Μεταξά με τον μεγαλύτερο δολοφόνο στην ιστορία της Αμερικής, τον Gary Ridgway. Για την ιστορία, ο Ridgway καταδικάστηκε πριν από 15 χρόνια σε 48 φορές ισόβια. «Σκότωσα τόσες γυναίκες, ώστε δυσκολεύομαι να τις θυμηθώ όλες», είπε στο Δικαστήριο. «Το σχέδιό μου ήταν να σκοτώσω γυναίκες που πίστευα πως ήταν πόρνες, όσο περισσότερες μπορούσα. Διάλεγα πόρνες επειδή τις μισώ και δεν θέλω να τις πληρώνω για σεξ. Τις διάλεγα επίσης επειδή ήταν εύκολο να τις παίρνω στο αυτοκίνητό μου χωρίς κάποιος να το προσέξει».

Οι ομοιότητες των δυο ειδικότερα στο Δικαστήριο είναι εμφανείς, όπως μας ανέφερε ο ψυχίατρος. Μια απ’ αυτές είναι η μεταμέλεια που επέδειξαν ενώπιον Δικαστηρίου, καθώς και το γεγονός ότι δάκρυσαν στις δικαστικές αίθουσες. Ο μεν Μεταξάς λύγισε όταν παραδεχόταν τις αποτρόπαιες πράξεις του. Παρομοίως και ο Ridgway όταν δήλωνε «ένοχος» για κάθε μια απ’ τις κατηγορίες που του απάγγελλε το Δικαστήριο. Ο Ridgay λύγισε και τη στιγμή που ο πατέρας ενός εκ των θυμάτων του τού έδωσε συγχώρεση, «όπως ακριβώς επιτάσσει το Θέλημα του Θεού», όπως του είπε. Παράλληλα, ο Μεταξάς έκλαψε όταν ανέγνωσε το χειρόγραφό του με το οποίο, μεταξύ άλλων, επεδείκνυε μεταμέλεια προς τις οικογένειες των θυμάτων του, καθώς και προς τη δική του οικογένεια.

Δείτε το βίντεο εδώ

Πηγή : Sigmalive

Send this to a friend