Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ούτε οι καθημερινοί (μέρα – νύχτα) ψεκασμοί, ούτε ο πρώτος αεροψεκασμός φαίνεται να αμβλύνουν το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν το φετινό καλοκαίρι οι κάτοικοι της Λάρνακας με τα κουνούπια, ειδικά όσοι διαμένουν σε περιοχές που γειτνιάζουν με τις αλυκές. Γι’ αυτό και κρίθηκε αναγκαία η διενέργεια και δεύτερου αεροψεκασμού.

Ο Δήμος Λάρνακας ανακοίνωσε ότι συνεχίζονται οι καθημερινοί ψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την πόλη με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές που περιβάλλουν τις αλυκές λόγω της αυξημένης εκκόλαψης. Ταυτόχρονα με τον ψεκασμό των στάσιμων νερών κατά τις πρωινές ώρες, γίνονται και νυκτερινοί ψεκασμοί για καταπολέμηση ενηλίκων κουνουπιών και χειρονόμων. Ωστόσο, λόγω του δύσβατου της περιοχής των αλυκών, κρίθηκε απαραίτητη η διενέργεια και δεύτερου αεροψεκασμού. 

Ο νέος αεροψεκασμός θα γίνει σήμερα Τετάρτη, 26 Ιουνίου (από 6-9 το πρωί) σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών και κατόπιν έγκρισης του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και των Υγειονομικών Υπηρεσιών του κράτους. Ο αεροψεκασμός θα διενεργηθεί στην περιοχή των αλυκών και συγκεκριμένα από τις Καμάρες μέχρι το Παρατηρητήριο Πουλιών παρά το Παττίχειο Αμφιθέατρο.

Εναλλακτική ημερομηνία σε περίπτωση μη ευνοϊκών καιρικών συνθηκών ή τεχνικών προβλημάτων θα είναι αύριο Πέμπτη (27/6), τις ίδιες ώρες. «Ο αεροψεκασμός θα επιχειρείται σε χαμηλό ύψος για καλύτερα αποτελέσματα και θα διεξάγεται με τη χρήση βιολογικών παρασκευασμάτων. Θα χρησιμοποιηθεί το αεροσκάφος της Μονάδας Πτητικών Μέσων του Τμήματος Δασών τύπου Air Tractor 802.

Κατά την ώρα του ψεκασμού το μονοπάτι της φύσης από τις Καμάρες μέχρι το στρατόπεδο της αλυκής θα είναι κλειστό για το κοινό», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Επικίνδυνη για τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, για τους περαστικούς και τους επισκέπτες της περιοχής έχει κριθεί η παραλιακή πολυκατοικία «Μαρσέλλου», στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας.

Πρόκειται για μια από τις παλαιότερες πολυκατοικίες που έχουν κτιστεί στη Λάρνακα, η οποία σήμερα φέρει την ονομασία «Larnaca Beach House». Η κτιριακή κατάσταση της εν λόγω πολυκατοικίας βρίσκεται σε κακά χάλια, αφού στην εξωτερική όψη του κτιρίου είναι εμφανές το σαθρό σκυρόδεμα λόγω της διάβρωσης που έχει υποστεί όλα αυτά τα χρόνια.

Την ίδια ώρα, ο ανελκυστήρας παραμένει ανενεργός για χρόνια, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων στους πάνω ορόφους να είναι υποχρεωμένοι ν’ ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες.

Ο πρόεδρος του Κ.Σ. Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής δήλωσε στην ιστοσελίδα μας, ότι το τελευταίο διάστημα το κοινοτικό συμβούλιο (η πολυκατοικία εμπίπτει στα όρια Ορόκλινης) έχει αποστείλει δύο επιστολές σ’ όλους τους ιδιοκτήτες – ενοίκους των διαμερισμάτων και στους διαχειριστές της πολυκατοικίας, με τις οποίες τους προτρέπει να προβούν άμεσα σ’ ενέργειες, ώστε να διασφαλιστεί πρωτίστως η δική τους ασφάλεια, αλλά και η ασφάλεια των επισκεπτών και διερχομένων (λουομένων κτλ).

Όπως είπε ο κ.Φακοντής, οι επιστολές έχουν κοινοποιηθεί τόσο στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, η οποία είναι ενήμερη για την τραγική κατάσταση της πολυκατοικίας, όσο και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. «Αυτό που μας ανησυχεί πρωτίστως σαν συμβούλιο είναι η ασφάλεια του κόσμου που διαμένει στην πολυκατοικία και η ασφάλεια των διερχομένων και των περαστικών. Η εξωτερική όψη της πολυκατοικίας είναι σε κάκιστη κατάσταση. Ομολογουμένως είναι μια πολύ άσχημη εικόνα. Οφείλουν οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων και οι διαχειριστές να προβούν στην αποκατάσταση του σαθρού σκυροδέματος των μπαλκονιών, που κινδυνεύουν να πέσουν. Ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων είναι υπαρκτός. Επίσης, θα πρέπει επιτέλους να αντικατασταθεί ή να επιδιορθωθεί ο ανελκυστήρας της πολυκατοικίας, ο οποίος εδώ και χρόνια είναι εκτός λειτουργίας», σημείωσε.

Μισό εκατομμύριο

Ο Πρόεδρος του Κ.Σ. Ορόκλινης ανέφερε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έγιναν, απαιτείται περίπου μισό εκατομμύριο για την επιδιόρθωση των εξωτερικών όψεων της πολυκατοικίας, ενώ η ενημέρωση που έχει είναι πως οι ιδιοκτήτες ήδη ξεκίνησαν ενέργειες και συγκεντρώνουν χρήματα για να ξεκινήσουν οι επιδιορθώσεις.

 

Εγκληματικά στοιχεία δηλητηριάζουν δέντρα στην Αλαμινό, σύμφωνα με καταγγελίες του Κινήματος Οικολόγων και του κοινοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε, οι δράστες, τα κίνητρα των οποίων παραμένουν άγνωστα, εφάρμοσαν την γνωστή μέθοδο κακόβουλης ζημιάς σε δέντρα μέσω της χορήγησης δηλητηρίου από τρύπα στους κορμούς των δέντρων.

Το περιστατικό καταγράφηκε πριν από μερικές μέρες στην κοινότητα Αλαμινού, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους και τις τοπικές αρχές.

Από τις έρευνες που διεξήγαγαν μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κοφίνου, έπειτα από καταγγελία που προέβη ο Κοινοτάρχης Αλαμινού, διαπιστώθηκε ότι έγινε εμβολιασμός δέντρων με φάρμακο. Για το περιστατικό ενημερώθηκε, επίσης, και ο ανώτερος λειτουργός του δασονομείου Λάρνακας. «Δυστυχώς ουδείς πλέον μπορεί να διασώσει τα δέντρα μετά την δηλητηρίαση τους.

Το Κίνημα Οικολόγων καταδικάζει τέτοιου είδους πράξεις που στρέφονται ενάντια στο περιβάλλον και γίνονται για αλλότριους σκοπούς. Καλεί, δε, τις αρμόδιες αρχές να επαγρυπνούν προς αποφυγή παρόμοιων περιστατικών ως επίσης και το Κοινοτικό Συμβούλιο Αλαμινού να προχωρήσει άμεσα σε δεντροφύτευση στα σημεία όπου δηλητηριάστηκαν και ξέραναν αδίκως τα δέντρα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Send this to a friend