Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Αποχαιρετά τον φίλο του που για δεκαετίες ήταν δίπλα του (Φωτο)
Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Αποχαιρετά τον φίλο του που για δεκαετίες ήταν δίπλα του (Φωτο)

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Αποχαιρετά τον φίλο του που για δεκαετίες ήταν δίπλα του (Φωτο)

Μπορεί οι πολίτες να έχουν αναδείξει με την ψήφο τους στις εκλογές στις 28 Φεβρουαρίου 2008 τον Δημήτρη Χριστόφια Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά η δράση για ένταξη στην εξουσία για το ΑΚΕΛ άρχιζε χρόνια πριν.

Θυμάμαι το 2005 με τη συμμετοχή 1.513 αντιπροσώπων, οι οποίοι εκλέχτηκαν από τις κομματικές ομάδες βάσης και εκπροσωπούν τις 14 χιλιάδες μέλη του κόμματος, , στο Συνεδριακό Κέντρο της Λευκωσίας, οι εργασίες του 20ού Συνεδρίου του ΑΚΕΛ.

Εκείνη την περίοδο ο τότε Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας, θα μιλούσε για τους γιορτασμούς για τα 80χρονα του κόμματος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΑΚΕΛ θα βγει ενωμένο από το Συνέδριο και θα αναδειχτεί και πάλι πρώτη πολιτική δύναμη στις βουλευτικές εκλογές, το Μάη του 2006.

Εν όψει του Συνεδρίου από την Ελλάδα βρέθηκαν οι ηθοποιοί Αννα Φόνσου και Βασίλης Κολοβός, οι τραγουδιστές και συνθέτες Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Παντελής Θαλασσινός και Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Ειδικά ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ήταν ένας καλλιτέχνης που βρέθηκε στο πλευρό του σε όλη του την πολιτική πορεία. «Κάλυπτε» όλες τις εκδηλώσεις της ΕΔΟΝ δεκαετίες πριν μέσο των συναυλιών που έδινε για την νεολαία.

Έτσι λοιπόν, ο Βασίλης Π. δεν θα ήταν δυνατόν να μην αποχαιρετίσει τον Δημήτρη Χριστόφια από τα social media, ενώ πληροφορίες μας αναφέρουν ότι θα βρίσκεται και στην κηδεία του που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη.

Πηγή 24h

Send this to a friend