Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Η απίστευτη ιστορία της γυναίκας που… έπεσε από τα 33.000 πόδια και επέζησε
Η απίστευτη ιστορία της γυναίκας που… έπεσε από τα 33.000 πόδια και επέζησε

Η απίστευτη ιστορία της γυναίκας που… έπεσε από τα 33.000 πόδια και επέζησε

Στις 26 Ιανουαρίου του 1972…

Μια 22χρονη αεροσυνοδός, η Vesna Vulović απο τη Σερβία, έπεσε από τα 33.000 πόδια (10.160 μέτρα), μετά από έκρηξη του αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε και επέζησε. Η Vesna έμεινε στην ιστορία αφού κατέχει ακόμα το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για την υψηλότερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο.

Η πτώση της έλαβε χώρα μετά από μια έκρηξη (για την οποία ευθύνεται το τρομοκρατικό Εθνικό Κίνημα Κροατίας) στο χώρο αποσκευών της πτήσης JAT 367 που έριξε το αεροπλάνο κοντά στο Srbská Kamenice της Τσεχοσλοβακίας. Η 22χρονη ήταν η μοναδική επιζών της συντριβής που όπως αποδείχτηκε προκλήθηκε από μια βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε χαρτοφύλακα.

Μετά τη συντριβή…

Η νεαρή αεροσυνοδός έμεινε για αρκετές μέρες σε κώμα και νοσηλεύτηκε αρκετούς μήνες λόγω των σοβαρών τραυματισμών της. Είχε υποστεί κάταγμα κρανίου, είχε σπασμένη λεκάνη και πόδια, σπασμένους σπονδύλους και σπασμένα πλευρά που είχαν σαν αποτέλεσμα να παραλύσει προσωρινά από τη μέση και κάτω. Η κοπέλα μετά από καιρό κατάφερε να περπατήσει αλλά με δυσκολία, κουτσαίνοντας.

Η Vesna συνέχισε να εργάζεται στην ίδια εταιρεία όχι σαν αεροσυνοδός, αλλά στα γραφεία. Έφυγε από τη ζωή το 2016 και τα τελευταία χρόνια της ζωής της, τα πέρασε στην απομόνωση σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Βελιγράδι.

Πηγή : Ant1

Send this to a friend