Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Εν χηρεία τελεί από χθες ο Μητροπολιτικός Θρόνος Κιτίου μετά που η Ιερά Σύνοδος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Κύπρου έκανε αποδεκτή την παραίτηση που οικειοθελώς υπέβαλε ο νυν Μητροπολίτης  Κιτίου  κ. κ. Χρυσόστομος, λόγω «της μεγάλης αγάπης του προς το ποίμνιό του και της αίσθησης ότι εξασθενούν οι δυνάμεις του, προκειμένου να δώσει την ευκαιρία σε νεότερό του να ποιμάνει αρτιότερα το ποίμνιό του».

 Μετά από πολύωρη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, η οποία συνήλθε υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου του ΙΙ, ο Μητροπολίτης Πάφου, Γεώργιος, δήλωσε ότι «ο Μακαριώτατος, αποδεχόμενος την παραίτηση, τον συνεχάρη για την ενέργειά του η οποία δείχνει αρετή τεραστίων διαστάσεων».

Όπως είπε ο Μητροπολίτης Πάφου, «όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου αποδεχόμενα την παραίτηση, του μίλησαν επαινετικά για το έργο του και ευχήθηκαν σε αυτόν κάθε ευλογία από τον Θεό», ενώ η Ιερά Σύνοδος σε προσεχή της εκδήλωση θα τιμήσει τον Μητροπολίτη πρώην Κιτίου με το χρυσούν μετάλλιον του Αποστόλου Βαρνάβα, την ανώτατη τιμητική διάκριση της Εκκλησίας της Κύπρου.

Πρόσθεσε ότι «ο Θρόνος κηρύσσεται εν χηρεία και τοποτηρητής αναλαμβάνει κατά τον Καταστατικό Χάρτη ο Μακαριώτατος». Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κιτίου και σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη μπορεί να γίνει εντός 40 ημερών από την ημέρα που θα κηρυχθεί εν χηρεία ο Θρόνος.

 

Τραγική είναι η κατάσταση στον ποταμό που διασχίζει την οικιστική περιοχή στα Λιβάδια Λάρνακας. Λόγω της πολυομβρίας, η άγρια βλάστηση και οι καλαμιώνες έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις σε όλη την έκταση του ποταμού, ο οποίος καταλαμβάνει αρκετά χιλιόμετρα εντός των ορίων του δήμου, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την έντονη παρουσία ερπετών, τρωκτικών κι εντόμων, ενώ παράλληλα αποτελεί εστία μικροβίων. Ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς είναι πολύ μεγάλος και το γεγονός ότι οι καλαμιώνες και τα αγριόχορτα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από κατοικίες, εκπαιδευτήρια και καταστήματα έχει σημάνει συναγερμό στις τοπικές αρχές και στους κατοίκους, οι οποίοι ζητούν την λήψη δραστικών μέτρων, ούτως ώστε να προλάβουν τα χειρότερα. Ο ποταμός είναι γεμάτος έλη και σε περίπτωση ατυχήματος με την πτώση ενός παιδιού, οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι. «Δυστυχώς, η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας διαθέτει μόνο ένα συνεργείο για καθαρισμό του ποταμού και αυτό σίγουρα δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις τεράστιες ανάγκες για καθαρισμό των καλαμιώνων και της άγριας βλάστησης σ’ όλο το μήκος του ποταμού. Ο Δήμος Λιβαδιών έχει ήδη αποστείλει πάμπολλες επιστολές προς την Επαρχιακή Διοίκηση για το θέμα αυτό και αναμένει να οριστεί συνάντηση για συζήτηση κι επίλυση των υπό αναφορά προβλημάτων. Παράλληλα, ο Δήμος Λιβαδιών περιμένει ακόμα υλοποίηση των εξαγγελιών του ΠτΔ, πριν από ένα χρόνο, για την κατασκευή μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου (αξίας 4 εκατ.) από την εκκλησία του Αγ. Σάββα μέχρι τον παραλιακό δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας, το οποίο αναμένεται να επιλύσει όλα τα προβλήματα στον ποταμό Λιβαδιών.

 

Έκλεισε και επίσημα χθες το βράδυ η αυλαία των Εκδηλώσεων του Κατακλυσμού στη Λάρνακα με τη μεγάλη συναυλία του Γιώργου Σαμπάνη.
Για άλλη μια χρονιά, ο Δήμος κατέφερε να συνδυάσει την διασκέδαση με τον πολιτισμό θυμίζοντας μας πως οι εορτασμοί αυτοί έχουν τις ρίζες τους βαθειά στην πόλη του Ζήνωνα. Πλήθος ντόπιων και ξένων επισκέφθηκαν αυτές τις μέρες την πόλη μας και απόλαυσαν
το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και όχι μόνο.

 

Send this to a friend