Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Τοπικές βροχές και καταιγίδες το απόγευμα
Τοπικές βροχές και καταιγίδες το απόγευμα

Τοπικές βροχές και καταιγίδες το απόγευμα

Ασθενής χαµηλή πίεση και ασταθής αέρια µάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Το απόγευµα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες, στα ορεινά, το εσωτερικό και πιθανό στα νότια και τα ανατολικά παράλια. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί µέτριοι, 4 µποφόρ και στα νότια παράλια ή και σε καταιγίδα ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και τοπικά στα νότια µέχρι ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες χαµηλές νεφώσεις ή και αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο Μταραγµένη, στα υπήνεµα αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα παραµείνει λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και γύρω στους 13 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, µετά τη διάλυση της τοπικής αραιής οµίχλης και χαµηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί σε πολλές περιοχές κυρίως αίθριος. Νεφώσεις όµως που θα αναπτύσσονται, το µεσηµέρι και το απόγευµα, αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές και καταιγίδες, στα ορεινά, το εσωτερικό και πιθανό στα νοτιοανατολικά και τα ανατολικά παράλια. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, το πρωί ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά το απόγευµα µέτριοι και στα προσήνεµα παράλια ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Τοπικά στα νότια παράλια θα φτάνουν τα 6 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Στα νότια το απόγευµα θα καταστεί τοπικά ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 28 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 31 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 24 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη και την Πέµπτη, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το µεσηµέρι και το απόγευµα, αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές και καταιγίδες, στα ορεινά, το εσωτερικό και πιθανό στα νοτιοανατολικά και τα ανατολικά παράλια. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Τις νύκτες θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες χαµηλές νεφώσεις ή και αραιή οµίχλη. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το µεσηµέρι και το απόγευµα, αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά ή και στο εσωτερικό.

Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, την Τετάρτη και την Πέµπτη, ενώ την Παρασκευή θα σηµειώσει µικρή άνοδο, παραµένοντας όµως γενικά γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Send this to a friend