Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Έρευνες για κακοποίηση 88χρονης γιαγιάς σε οίκο ευγηρίας μετά θάνατον (ΦΩΤΟ)
Έρευνες για κακοποίηση 88χρονης γιαγιάς σε οίκο ευγηρίας μετά θάνατον (ΦΩΤΟ)

Έρευνες για κακοποίηση 88χρονης γιαγιάς σε οίκο ευγηρίας μετά θάνατον (ΦΩΤΟ)

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που εξασφάλισε το alphanews.live από συγγενείς ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία φιλοξενούνταν σε οίκο ευγηρίας σε συγκεκριμένη περιοχή της Κύπρου και υποστηρίζουν ότι τον περασμένο Οκτώβριο έπεσε θύμα βάναυσης κακοποίησης και απάνθρωπης μεταχείρισης.

Της είπαν για γδάρσιμο, την βρήκε σε άθλια κατάσταση

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι οικείοι της 88χρονης, η οποία απεβίωσε τον περασμένο Δεκέμβριο εβρισκόμενη σε κακή κατάσταση, εντοπίστηκε με βαθιά τραύματα, μώλωπες και χτυπήματα στο πρόσωπο, στο κεφάλι και στο σώμα από την κόρη της, η οποία δέχτηκε τηλεφώνημα από τους αρμόδιους του γηροκομείου ότι υπέστη μικρό γδάρσιμο στο κεφάλι. Με βάση την μαρτυρία της γυναίκας, όταν ρώτησε τι έπαθε η μητέρα της, η υπεύθυνη δεν έδωσε οποιεσδήποτε εξηγήσεις, ενώ την απείλησε ότι θα διώξει τη μητέρα της αμέσως από το γηροκομείο αν συνέχιζε να διαμαρτύρεται.

Ραφές επί τόπου στο κεφάλι…

Όπως υποστηρίζει η κόρη της ηλικιωμένης, η μητέρα της την ενημέρωσε ότι της έκαναν επί τόπου ραφές στο κεφάλι, ενώ η υπεύθυνη του γηροκομείου αρνείτο πεισματικά να δώσει το όνομα του ιατρού που την φρόντισε. Η κόρη της γυναίκας ισχυρίζεται ότι μετά από προειδοποιήσεις από τους συγγενείς ότι για το θέμα θα ενημερωθούν τα μέσα ενημέρωσης, τους έδωσε το όνομα κάποιου ιατρού 3 ημέρες μετά το συμβάν.

Οι πληγές στα πόδια και τα χρήματα για νοσοκόμο

Με βάση τα όσα αναφέρει η κόρη της ηλικιωμένης, στα πόδια της 88χρονης προκλήθηκαν πληγές από την παραμονή της στο κρεβάτι και την ακινησία σε μη ειδικό στρώμα, για πάρα πολλές ώρες. Υποστηρίζει μάλιστα ότι παρά τη σοβαρότητα της υπόθεσης, ανέλαβε η ίδια μαζί με εξωτερικό ιατρό και νοσοκόμο τον καθαρισμό των πληγών, αφού το γηροκομείο ζητούσε υπέρογκο χρηματικό ποσό ανά εβδομάδα για να τους παρέχει νοσοκόμο. Σύμφωνα με την καταγγελία, στη χρέωση του γηροκομείο περιλαμβανόταν και ο νοσοκόμος, το γηροκομείο ζητούσε επιπλέον €200 την εβδομάδα για να τους παρέχει αυτή την υπηρεσία.

Ζητά απόδοση ευθυνών η οικογένεια

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση καταγγέλθηκε ήδη στις αστυνομικές αρχές που διεξάγουν τις σχετικές έρευνες, εξετάσεις και ανακρίσεις. Η οικογένεια της ηλικιωμένης πάντως, δηλώνει αποφασισμένη να λάβει νομικά μέτρα κατά του γηροκομείου και να διεκδικήσει την απόδοση ευθυνών, εάν εντοπιστούν, εκεί και όπου υπάρχουν.

Ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας Δήμος Αντωνίου ανέφερε στο alphanews.live ότι πέραν από τη συγκεκριμένη υπόθεση, η ηγεσία έχει συλλέξει πληροφορίες και στοιχεία από άλλες τρείς οικογένειες για αντίστοιχες υποθέσεις στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας.

“Ως Παρατηρητήριο έχουμε πάρει συνεντεύξεις και από άλλες οικογένειες αλλά λόγω του ότι φοβούνται εκδικητική συμπεριφορά έναντι τους από το εν λόγω γηροκομείο, αρνούνται να προβούν σε επίσημη καταγγελία. Η προσπάθεια μας αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται σε άλλες 3 οικογένειες έτσι ώστε να τεκμηριωθούν οι υποθέσεις και να καταγγελθεί το γηροκομείο στην Αστυνομία.

Πηγή: Alphanews

Send this to a friend