Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Βουρκωμένος ο Τράγκολας,ραγίζει καρδιές μιλώντας για τη Siera
Βουρκωμένος ο Τράγκολας,ραγίζει καρδιές μιλώντας για τη Siera

Βουρκωμένος ο Τράγκολας,ραγίζει καρδιές μιλώντας για τη Siera

Εμφανώς συγκινημένος και βουρκωμένος ο Δ/ντης της Πυροσβεστικής και επικεφαλής των δίμηνων ερευνών για τα θύματα του Ορέστη, μίλησε στην ΕΡΤ και στον Σπύρο Χαριτάτο.

Ο Μάρκος Τράγκολας, ανέφερε ότι ο κύκλος αυτός έκλεισε χάρη στις προσπάθειες,την υπομονή, την αντοχή στις πιέσεις και το πιο δυνατό όπλο: τη δύναμη της ψυχής. «Έτσι έκλεισε ο κύκλος της κατάστασης αυτής που εμείς κληθήκαμε να διαχειριστούμε.

Νιώθουμε δικαιολογημένα ευχαρίστηση. Είμαστε χαρούμενοι, βρήκαμε και τα 7 θύματα και οι ψυχές όλων θα ταξιδέψουν προς τον Παράδεισο», είπε ο κ.Τράγκολας.

Ανέφερε επίσης πως σύσσωμη η ομάδα σήμερα το απόγευμα θα είναι εκεί να συνοδεύσει αυτές τις δυο ψυχές στην τελευταία τους κατοικία.

Κληθείς να σχολιάσει τη συνομιλία των δυτών της Brasal, χθες όταν εντοπίστηκε η 6χρονη, είπε ότι «αυτή τη συνομιλία την ακούσαμε 4 φορές. Οι δύτες ανέσυραν και τις 4 σορούς με τον ίδιο τρόπο. Ιδιαίτερα χθες, η κατάδυση παρόλο του ότι δεν επηρεαζόταν ο δύτης, έγινε εν μέσω ισχυρής βροχής και καταιγίδας. Χθες, επρόκειτο για το παιδί, υπήρχαν και κάποιες ανησυχίες ότι θα ήταν δύσκολο να βρούμε τη σορό. Έγινε κατορθωτό και ανασύρθηκε η σορός από τον Πάμπο και έτσι έκλεισε και το κεφάλαιο Λίμνη Ξυλιάτου. Τώρα πλέον νιώθουμε «περηφάνια» αλλά πάνω απ’ όλα ευχαρίστηση για τους λόγους που προανέφερα».

«Απ’ αυτή την εμπειρία διδαχθήκαμε πάρα πολλά. Ότι μόνο με υπομονή, εγκαρτέρηση και δύναμη ψυχής και αντοχή πετυχαίνουμε, αυτά είναι τα όπλα μας. Όλες αυτές οι ψυχικές δυνάμεις οδηγούν σε επιθυμητό αποτέλεσμα.

Συνεργάστηκα με συναδέλφους από Ελλάδα στις πυρκαγιές της Πελλοπονήσου. Είμαι σίγουρος, γιατί τους είδα στις πυρκαγιές να δίνουν ψυχή. Σήμερα οι κίνδυνοι είναι πάρα πολλοί, γι’ αυτό να γίνεται συνεχής εκτίμηση. Να μην αφήνουμε κάτι που μπορούμε να κάνουμε σήμερα, γι’ αύριο», είπε κλείνοντας ο κ.Τράγκολας.

Πηγή: sigmalive.com

Send this to a friend