Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μοναδική μέθοδος θεραπείας και αποκατάστασης από διάσημο Ουκρανό επιστήμονα στο EDEN στη Τερσεφάνου
Μοναδική μέθοδος θεραπείας και αποκατάστασης από διάσημο Ουκρανό επιστήμονα στο EDEN στη Τερσεφάνου

Μοναδική μέθοδος θεραπείας και αποκατάστασης από διάσημο Ουκρανό επιστήμονα στο EDEN στη Τερσεφάνου

Βάσος Βάσου

Μια εξαιρετικά σημαντική συμφωνία στον τομέα της Υγείας, που εκτός των άλλων αναμένεται να συμβάλει και στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην Κύπρο, υπεγράφη χθες μεταξύ του κέντρου αποκατάστασης EDEN Resort Rehabilitation Wellness Assisted Living και του International Clinic of Medical Rehabilitation (Cyprus) LTD (ICMR).

Η συμφωνία προνοεί ότι το EDEN, που βρίσκεται στην κοινότητα Τερσεφάνου της επαρχίας Λάρνακας, θα προσφέρει υπηρεσίες φιλοξενίας, σίτισης, ιατρικής υποστήριξης, νοσηλευτικής φροντίδας, εξειδικευμένες υπηρεσίες αποθεραπείας, φυσιοθεραπείας και αποκατάστασης καθώς και προγράμματα δραστηριοτήτων και αναψυχής σε μικρά παιδιά κι ενήλικες με οργανικές και νευρολογικές ταραχές, ασθενείς του ICMR.

Την συμφωνία υπέγραψαν ο Αντώνης Δημητρίου, συνιδιοκτήτης του EDEN και ο Δρ. Volodymyr Kozyavkin.

Σύντομο χαιρετισμό στην τελετή απηύθυναν η Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη, γενική διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας και ο Ουκρανός πρέσβης στην Κύπρο.

Όπως αναφέρθηκε στη διάσκεψη τύπου, το ICMR είναι μέλος του Kozyavkin Medical Group (KMG), που είναι ένας διεθνής όμιλος εταιρειών, ο οποίος συγκεντρώνει ιατρικά κι επιστημονικά ιδρύματα, εταιρείες παροχής υπηρεσιών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, με σκοπό την προώθηση και την ανάπτυξη της μεθόδου του καθηγητού Kozyavkin.

Η ομάδα του KMG αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες μ’ εκτεταμένη κλινική εμπειρία, καθώς κι εμπειρογνωμοσύνη στον τομέα της τυποποίησης, της διαχείρισης της διαδικασίας και της κατάρτισης του προσωπικού.

Διαθέτει και λειτουργεί πολλά ιατρικά ιδρύματα κι έχει έδρα της την Κύπρο.

Οι θυγατρικές της εταιρείες είναι στην Ουκρανία, την Ινδία, τη Ρωσία, στη Γερμανία, στο Κουβέιτ και σε άλλες χώρες.

Ο Volodymyr Kozyavkin, ο οποίος προτάθηκε για το Νόμπελ Υγείας, είναι ο ιδρυτής μιας ριζικά νέας τεχνολογίας για τη θεραπεία ασθενών με οργανικές νευρολογικές διαταραχές.

Πρόκειται για το σύστημα Εντατικής Νευροφυσιολογικής Αποκατάστασης (INRS), που είναι ευρέως γνωστό ως η «Μέθοδος του Καθηγητή Kozyavkin».

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Δρ.Kozyavkin, που είναι διάσημος ερευνητής και ειδικός στη νευρολογία και την αποκατάσταση, η μέθοδός του αναπτύχθηκε πριν από περισσότερα από 30 χρόνια και από τότε περισσότεροι από 70 χιλιάδες ασθενείς, από 68 χώρες, έχουν ολοκληρώσει τη θεραπεία τους. Ο, δε, αριθμός των ασθενών αυξάνεται συνεχώς.

 

Send this to a friend