Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Καλοκαιρινές διακοπές με τιμές «φωτιά»-Οι λόγοι-Οι φθηνές επιλογές
Καλοκαιρινές διακοπές με τιμές «φωτιά»-Οι λόγοι-Οι φθηνές επιλογές

Καλοκαιρινές διακοπές με τιμές «φωτιά»-Οι λόγοι-Οι φθηνές επιλογές

«Τιμές φωτιά» για τις καλοκαιρινές διακοπές που βρίσκονται προ των πυλών. Για την φετινή αύξηση των τιμών, «ευθύνες» υπάρχουν και στο κλείσιμο της Cobalt αλλά και στην απαγόρευση της κυκλοφορίας των Boeing 737MAX σύμφωνα με τον Βίκτωρα Μαντοβάνη, Επίτιμο Πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων.

Όπως είπε ο κ.Μαντοβάνης, οι τιμές δεν «τσούζουν» γενικά, αλλά ειδικά για περιόδους όπου υπάρχει αυξημένη ζήτηση. Όπως είπε φέτος υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη η ζήτηση από τους Κύπριους. «Είχαμε ψηλές τιμές το Πάσχα για την Ελλάδα. Υπάρχει μείωση πτήσεων λόγω κλεισίματος Cobalt. Είναι και η απόσυρση των Boeing 737 MAX. Θα μπορούσε κάποια εταιρεία που τα είχε να προβεί στην λύση leasing. Επηρεάζεται γενικά η αγορά παρόλο που η Κύπρος δεν επηρεαζόταν. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη αεροσκαφών στην αγορά».

«Οι προτιμήσεις των Κυπρίων φέτος είναι μόνο Ελλάδα. Υπάρχει αύξηση τιμών. Πρέπει να αποφεύγουν τον Αύγουστο και να πηγαίνουν στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα», σημείωσε ο κ.Μαντοβάνης.

Αναφορικά με το ύψος των τιμών στα καταλύματαν ο κ.Μαντοβάνης είπε πως συγκρινόμαστε με Ελλάδα και Ισπανία. «Είμαστε λίγο πιο ψηλοί από Ελλάδα και περίπου στα ίδια επίπεδα με την Ισπανία».

Ανάμεσα στις επιλογές των Κυπρίων είναι και φέτος η Κρήτη και η Ρόδος ενώ χαμηλές τιμές υπάρχουν και στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου σύμφωνα με τον Δώρο Τάκκα, Πρόεδρο Επαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου.

Η χρονιά είναι αρκετά κοντά στους περσινούς αριθμούς είπε ο κ.Τάκκας, ενώ ο Ιούνιος μπήκε μουδιασμένος αλλά ανακάμπτει. «Ελπίζουμε και οι υπόλοιποι δυο μήνες να πάνε καλά. Στην περιοχή Αμμοχώστου κύριες αγορές είναι Βρετανία, Ρωσία και Βόρειες Χώρες. Υπάρχουν απώλειες αλλά η Ρωσία αντιστέκεται και ελπίζουμε να καλύψει κάποια κενά.

Κυρίως Σαββατοκύριακα ψηφίζουν οι Κύπριοι, οι οποίοι είναι μια πολύ καλή ένεση. Φέτος υπάρχουν καλύτερες τιμές υπάρχει μια μείωση της τάξης του 10% με 15%», σημείωσε.

«Η κατώτατη τιμή ανά άτομο σε ξενοδοχείο 3 αστέρων είναι στα 30 με 35 ευρώ με πρόγευμα. Τον Αύγουστο οι τιμές αυτές είναι ελαφρώς πιο πάνω. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες ξενοδοχείων στην περιοχή άρα και οι τιμές είναι διαφορετικές ανά περίπτωση», ανέφερε ο κ.Τάκκας.

Στην Πάφο τώρα η κίνηση είναι μειωμένη η σχετικά με πέρσι. Στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησε και ο Θάνος Μιχαηλίδης Πρόεδρος Επαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΥΞΕ Πάφου ο οποίος έκανε λόγο για αναμενόμενη η μείωση. «Μέχρι το τέλος του χρόνου δεν θα μπορέσει να καλυφθεί η μείωση που θα κυμανθεί στο 7% με 10%. Υπάρχει μείωση από την Βρετανική αγορά κυρίως. Οι Κύπριοι που πάνε Πάφο δεν είναι αρκετοί όσοι οι Βρετανοί.

Ο κ.Μιχαηλίδης είπε ότι ενόψει της μείωσης από Βρετανία οι τιμές είναι ελαφρώς μειωμένες. «Οι ξενοδόχοι έδωσαν μειωμένες τιμές στην προσπάθεια τους να προσελκύσουν τουρίστες».

Οι τιμές κυμαίνονται όπως είπε «από 100 ευρώ μέχρι και 500 ευρώ την νύκτα υπάρχουν πολλές επιλογές τουριστικών καταλυμάτων».

 

Send this to a friend