Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σε εφαρμογή σε δήμους και κοινότητες Λάρνακας το Μνημόνιο για αναβάθμιση στάσεων/στεγάστρων
Σε εφαρμογή σε δήμους και κοινότητες Λάρνακας το Μνημόνιο για αναβάθμιση στάσεων/στεγάστρων

Σε εφαρμογή σε δήμους και κοινότητες Λάρνακας το Μνημόνιο για αναβάθμιση στάσεων/στεγάστρων

Υπογράφτηκε τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, στο Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, το πρώτο Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ του Υπουργείου Μεταφορών και τους Δήμους και Κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας, για διαμόρφωση σύγχρονων στάσεων και στεγάστρων λεωφορείων  και αναβάθμιση των σχετικών υποδομών.

Το Μνημόνιο αυτό μεταξύ άλλων προβλέπει την αναβάθμιση των δημόσιων μεταφορών ανά το παγκύπριο και ειδικότερα την αναβάθμιση των Στάσεων/Στεγάστρων στη Λάρνακα.

Το συγκεκριμένο Μνημόνιο ανοίγει το δρόμο, για δομημένη συνεργασία μεταξύ των δύο μερών για την δημιουργία επενδυτικού πλάνου και υλοποίησης των τόσο απαραίτητων σύγχρονων υποδομών για δημόσιες μεταφορές στους Δήμους και Κοινότητες της Λάρνακας. Στόχος μας πάντα η εξυπηρέτηση των αναγκών του κοινού που επιθυμεί να χρησιμοποιεί τις δημόσιες μεταφορές.

Η Υπουργός Μεταφορών κ. Βασιλική Αναστασιάδου μεταξύ άλλων δήλωσε ότι: «…οι υποδομές των στεγάστρων και των στάσεων αποτελούν και ένα σημαντικό κίνητρο για να στρέψουμε τον κόσμο προς την χρήση των δημόσιων μεταφορών για να αντιμετωπίσουμε το κυκλοφοριακό και τους ρύπους στο περιβάλλον…»

Ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας με τη σειρά του, αφού ευχαρίστησε την Υπουργό, ανάφερε ότι: «ο Δήμος Λάρνακας χαιρετίζει αυτή την σημαντική προσπάθεια του Υπουργείου Μεταφορών καθότι το θέμα της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών των δημόσιων μεταφορών είναι άρρηκτα συνδεδεμένο και με την παροχή διευκολύνσεων. Ο Δήμος έχει αναγνωρίσει εξ’ αρχής την ανάγκη και έτσι προχώρησε στην καταγραφή των στάσεων που χρήζουν αναβάθμισης αλλά και αυτών που πρέπει να δημιουργηθούν για καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του κοινού…»

Το εν λόγω Μνημόνιο εφαρμόζεται τους Δήμους Λάρνακας, Αθηένου, Λιβαδιών, Αραδίππου και Δρομολαξιάς – Μενεού καθώς και τις κοινότητες Δελίκηπου, Καλαβασού, Κιτίου, Κόρνου, Μαζωτού, Μαρωνιού, Μεννόγιας, Ξυλοτύμπου, Ξυλοφάγου, Ορμήδειας, Ορόκλινης, Περβολιών, Πύλας, Πυργών, Σκαρίνου και Χοιροκοιτίας.

 

Send this to a friend