Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Μαζί γνωρίζουμε, δοκιμάζουμε, κατασκευάζουμε – Ένα οικολογικό εργαστήρι ζωγραφικής στη Λάρνακα
Μαζί γνωρίζουμε, δοκιμάζουμε, κατασκευάζουμε – Ένα οικολογικό εργαστήρι ζωγραφικής στη Λάρνακα

Μαζί γνωρίζουμε, δοκιμάζουμε, κατασκευάζουμε – Ένα οικολογικό εργαστήρι ζωγραφικής στη Λάρνακα

Της Ειρήνης Αντωνίου

Σήμερα θα γνωρίσουμε ένα οικολογικό, δημιουργικό εργαστήρι ζωγραφικής στη Λάρνακα, το Andry Christofidi – art lab, που λειτουργεί για μικρούς και μεγάλους και αποτελείται από εξατομικευμένα προγράμματα μαθημάτων και στοχευμένους θεματικούς κύκλους εμβάθυνσης, που έχει την δυνατότητα να απευθύνεται σε αρχάριους και προχωρημένους. Οι εξειδικευμένοι δάσκαλοί του, είναι ενεργοί καλλιτέχνες οι ίδιοι και έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν τον κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά, να αναπτύξει τις προσωπικές του δυνατότητες έκφρασης, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τεχνικές και υλικά».

Η Άντρη Χριστοφίδη, υπεύθυνη του εργαστηρίου, σε μια σύντομη αποκλειστική συνέντευξη που είχαμε μαζί της, μας εξήγησε το ρόλο του εργαστηρίου της.

Τι διδάσκετε στο εργαστήρι σας και για ποιες ηλικίες;

«Στο εργαστήρι μας διδάσκουμε Ζωγραφική σε μικρούς και μεγάλους! Προετοιμάζουμε νέους, για εξετάσεις A Level – Art and Design και διεξάγουμε αυτοτελή ενότητες, μέσα από το οικολογικό μας εργαστήρι «Έχω μια ιδέα», όπου δημιουργούμε τρισδιάστατα έργα βγαλμένα από τις δικιές μας χρωματιστές «φαντασμαγορικές» ενότητες! Μαζί γνωρίζουμε, δοκιμάζουμε, κατασκευάζουμε!

Κάνουμε ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση και μαθαίνουμε να συμπεριφερόμαστε με αγάπη σε ότι μας περιβάλει. Καλλιεργούμε την ευρηματικότητα, τη φαντασία και τις λεπτές κινητικές δεξιότητες των μαθητών μας».

Ποιες ημερομηνίες λειτουργεί το εργαστήρι σας;

«Το καλοκαιρινό εργαστήρι μας λειτουργεί και φέτος από 1 Ιουνίου μέχρι και 10 Αυγούστου 2019, με κύριο στόχο μας να εφαρμόσουμε την τέχνη με γνώμονα το περιβάλλον μας».

Μπορείτε να μας πείτε τις θεματικές ενότητες του εργαστηρίου σας;

«Κάποιες από τις θεματικές μας ενότητες είναι: «If – many – little – people – in – many – little – places – do – many – little – things – they – can – change – the – face – of – the – earth . Αφύπνιση, μια προσπάθεια των παιδιών να περάσουν ένα «πράσινο» μήνυμα προς τους ενήλικες .

RE cycle it – RE imagine it – RE create it!!

Μια δημιουργική ενότητα όπου τα παιδιά καλούνται να τολμήσουν με διάφορα υλικά να γίνουν εφευρετικοί και να μας ξαφνιάσουν με το έργο τους».

Τα μαθήματα που διεξάγονται;


«Tα μαθήματα διεξάγονται στο χώρο του εργαστηρίου».

Πως μπορεί να σας βρει κάποιος που ενδιαφέρετε να επισκεφθεί το χώρο σας στη Λάρνακα, ή να πάρει πληροφορίες;

Μπορεί να αποτείνετε σε μένα Andry Christofidi – art lab, Oraias Elenis 16, 6059, Larnaca (port area)». Επίσης πληροφορίες μπορούν να πάρουν από τα πιο κάτω:

fb: andrychristofidi – art lab

Instagram: Andry Christofidi

www.intheartlab.com

Send this to a friend