Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Έρχεται το 3ο Φεστιβάλ Μελιού και Μελισσοκομίας Ορεινής Λάρνακας!
Έρχεται το 3ο Φεστιβάλ Μελιού και Μελισσοκομίας Ορεινής Λάρνακας!

Έρχεται το 3ο Φεστιβάλ Μελιού και Μελισσοκομίας Ορεινής Λάρνακας!

Μέλι: Ένας αληθινός θησαυρός υγείας και δύναμης

Η αξία του έχει εκτιμηθεί από τα πανάρχαια χρόνια. Αποτελούσε βασικό συστατικό της διατροφής των αρχαίων πληθυσμών και χρησιμοποιείτο, τόσο για την διατροφή τους όσο και σαν συστατικό σε φαρμακευτικά σκευάσματα.

·         Στους Αιγυπτιακούς παπύρους, πριν από 3.500 χρόνια, αναφέρεται ως θεραπευτικό μέσο.

·         Στο βιβλίο της ζωής των αρχαίων Ινδών αναφέρεται ότι η ζωή παρατείνεται όταν στην καθημερινή δίαιτα υπάρχει το γάλα και το μέλι.

·         Το νέκταρ αποτελούσε την τροφή των αθάνατων Ολύμπιων θεών. Με μέλι ανατράφηκε ο Δίας από τη νύμφη μέλισσα.

·         Ο Ιπποκράτης συνιστούσε το μέλι για τη θεραπεία πολλών ασθενειών, το ίδιο και ο Αριστοτέλης που πίστευε ότι το μέλι παρατείνει τη ζωή.

·         Οι Αιγύπτιοι προσέφεραν στους θεούς τους κηρήθρες με μέλι ως πολύτιμο δώρο αφοσίωσης και εξευμενισμού.

·         Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, άρωμα και γεύση, το μέλι ανήκει στις τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιό μας.

Τα Μελισσοχώρια της Ορεινής Λάρνακας, ετοιμάζονται για τρίτη φορά την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, να φιλοξενήσουν το φεστιβάλ Μελιού και Μελισσοκομίας ,στο γραφικό χωριό της Οδού, που κάθε χρόνο γίνεται καλύτερο και ομορφότερο, για να τιμήσει το Μέλι, την Μελισσοκομία και τους Μελισσοκόμους όλης της Κύπρου, σε μια γιορτή χαράς και διασκέδασης αφιερωμένη αποκλειστικά, στο Μέλι το θαυματουργό.

Το Φεστιβάλ Μελιού και Μελισσοκομίας θα έχει πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα, με την συνεργασία του χορευτικού συγκροτήματος του  Πολιτιστικού Ομίλου  Αθανασία, του Πολιτιστικού Όμιλου Ψημολόφου  και τα Χορευτικά  Συγκροτήματα των Κέντρων Νεότητας  Σκαρίνου και του  Κέντρου Νεότητας  Αγρού. Ο DJ Aggelo, θα πλαισιώνει το φεστιβάλ με την μουσική του και στις 17.00 , ο Γιάννης και Θεόδωρος  με την Ζωντανή Μουσική θα ταξιδέψουν στους παρευρισκόμενους με έντεχνα λαϊκά τραγούδια.

Στο φεστιβάλ Μελιού και Μελισσοκομίας λαμβάνουν μέρος πέραν των 20 εκθετών με  Μέλι και προϊόντα Μελιού, από όλη την Κύπρο, θα υπάρχει τεράστια γκάμα προϊόντων Γαστρονομίας, ομορφιάς και ευεξίας με Μέλι.

Τα παιδιά θα μπορούν να απολαύσουν παιγνίδια στον νέο διαμορφωμένο παιδότοπο, ενώ λίγα μέτρα ποιο κάτω αρχίζει ο ποταμός του χωριού, μια όαση ηρεμίας και ένας παράδεισος για όλες τις ηλικίες.

Μια μελένια οικογενειακή απόδραση, σε ένα υπέροχο χωριό, όπου η φύση βρίσκεται σε όλο της το μεγαλείο, και οι Μέλισσες θαυματουργούν.

Πηγή: Alphanews

Send this to a friend