Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΛΑΡΝΑΚΑ – «Φάουσαν να φκάλεις» -Σχόλιο που φέρεται να έκανε γυναίκα για κραυγή αυτιστικού παιδιού -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΛΑΡΝΑΚΑ – «Φάουσαν να φκάλεις» -Σχόλιο που φέρεται να έκανε γυναίκα για κραυγή αυτιστικού παιδιού -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ – «Φάουσαν να φκάλεις» -Σχόλιο που φέρεται να έκανε γυναίκα για κραυγή αυτιστικού παιδιού -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Προβληματίζουν τα όσα καταγγέλλει σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. συνδέσμου για τον αυτισμό (Autism Society Of Larnaca), Κωνσταντίνα Παναγιώτου.

Με γραπτό της μήνυμα στην προσωπική της σελίδα στο facebook εκθέτει τη νοοτροπία που έχουν κάποιοι συμπολίτες μας έναντι σε κάποια άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Όπως αναφέρει όταν το αυτιστικό παιδί της έβγαλε δυο ήχους, μια ώριμη κυρία σε κοντινή απόσταση έκανε απρεπές σχόλιο. «Φάουσαν να φκάλεις» φέρεται να είπε για τους ήχους που έβγαλε το αυτιστικό παιδάκι.

Τα λόγια σε τέτοιες περιπτώσεις περισσεύουν και περιττεύουν…

Τα λέει άλλωστε όλα με το σχόλιό της η κα Παναγιώτου.

Το αναδημοσιεύουμε αυτούσιο: «Αύριο μπορεί να είναι το εγγόνι σου μανδάμ.. Το περιστατικό συνέβηκε πριν 25′ έξω απο (σημ. αναφέρεται σε τραπεζικό οργανισμό) όπου πήγα με το μωρό για να χρησιμοποιήσω το ΑΤΜ. Ο Μανώλης έβγαζε τους γνωστούς ήχους. Δύο “κιουρίες” πάνω στο πεζοδρόμιο (πιθανόν πελάτισσες του διπλανού καταστήματος) “θορυβήθηκαν” και η μία εκ των δύο (η πιο γραμματιζούμενη) είπε σιγανά το γνωστότατο και κυπριακότατο “Φάουσαν να φκάλεις”..
Πήγα προς το μέρος της..
-Υπάρχει κάποιο πρόβλημα??
-Όι μάνα μου…απλά ενομίζαμεν πως έπαθεν τίποτε…
-Το μωρόν έχει αυτισμό..είναι με ειδικές ικανότητες,λέω..
-…………….(Γυρίζουν πλάτη και ψάχνουν κάτι απο το πεζοδρόμιο με ύφος δαρμένου Αζορ)
-Και να σας παρακαλέσω να είστε πιο προσεκτική στον τρόπο που εκφράζεστε… Μπορεί να μην ακούω αλλά άνετα διαβάζω τα χείλη σας…
ΜΟΥΓΚΑ
Κατανοήστε και αποδεχτείτε τον αυτισμό ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ…. ή τουλάχιστον.. σεβαστείτε την γ@..διαφορετικότητα στον συνάνθρωπό σας».

Πηγή : To Thema Online

Send this to a friend