Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Εκπονήθηκε νέο σχέδιο δράσης για την Κόκκινη Λίμνη (vid)
Εκπονήθηκε νέο σχέδιο δράσης για την Κόκκινη Λίμνη (vid)

Εκπονήθηκε νέο σχέδιο δράσης για την Κόκκινη Λίμνη (vid)

Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, καθώς και στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο σχέδιο δράσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, εντός των επόμενων ωρών ή και μέχρι αύριο το νέο σχέδιο που εκπονήθηκε θα τεθεί σε εφαρμογή, ενώ αναμένεται η εμπλοκή κι άλλων υπηρεσιών.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκο Τράγκολα, αναμένεται να αρχίσει με τη βοήθεια του Τμήματος Χωρομετρίας η σηματοδότηση κρίσιμων σημείων, με βάση τα όσα κατέγραψε το σόναρ, στη λίμνη Μεμί, στο Ξυλιάτο.

Κατά τις χθεσινές έρευνες πραγματοποιήθηκαν τρεις καταδύσεις, με τους δύτες με σκάφανδρο να φτάνουν σε βάθος μέχρι 18 μέτρα. Η πρώτη κατάδυση πραγματοποιήθηκε στα ανοίγματα νότια της λίμνης και σε βάθος 10 μέτρων. Η δεύτερη στο σηματοδοτημένο τετράγωνο, νοτιοανατολικά της λίμνης και η τρίτη, στο ίδιο σημείο με τη δεύτερη και με απόκλιση προς το δυτικό μέρος της λίμνης, κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το δεύτερο τσιμεντομπλόκ.

Send this to a friend