Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Περί το τέλος του τρέχοντος έτους, αρχές του 2020, αναμένεται να επαναλειτουργήσει, υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Λάρνακας. Το θέμα με τις εργασίες αναβάθμισης του μουσείου, το οποίο παραμένει κλειστό από τον Μάιο του 2017, συζητήθηκαν σε πρόσφατη συνάντηση μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου της τοπικής εταιρείας τουρισμού με την διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων. Η Μαρίνα Ιερωνυμίδου ενημέρωσε ότι οι εργασίες στο μουσείο προχωρούν κανονικά και πως αναμένεται να ολοκληρωθούν περί το τέλος του τρέχοντος έτους. Με τη νέα του μορφή, το μουσείο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μια αξιόλογη αίθουσα σαρκοφάγων. Αναφορικά με το πολυσυζητημένο θέμα της ανάδειξης του μοναδικού ψηφιδωτού με τους άθλους του Ηρακλή, το οποίο ανακαλύφθηκε στην οδό Αγίου Νεοφύτου κατά τις ανασκαφές για το αποχετευτικό, η διευθύντρια του Τμ. Αρχαιοτήτων εξέφρασε την ελπίδα ότι εντός του επόμενου μήνα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία απαλλοτρίωσης της εγκαταλελειμμένης κατοικίας που σκεπάζει ένα μεγάλο μέρος του ψηφιδωτού, ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι απαραίτητες διεργασίες και ακολούθως οι ανασκαφές για ανάδειξη του ψηφιδωτού.

Στη συνάντηση με την Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων, συζητήθηκε και το θέμα ανάδειξης του αρχαίου λιμανιού του Κιτίου. Για να γίνει, όμως, αυτό θα πρέπει να μετακινηθούν οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις του τοπικού ομίλου αντισφαίρισης από την οδό Κιλκίς, κάτω από τις οποίες είναι θαμμένο ένα μεγάλο μέρος του αρχαίου λιμανιού.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι τα νέα γήπεδα τένις που κατασκευάζονται σε χώρο δίπλα από το κοινοτικό κέντρο αναμένεται να παραδοθούν τέλη ερχόμενου Οκτωβρίου.

Η κ. Ιερωνυμίδου διαβεβαίωσε ότι το Τμήμα Αρχαιοτήτων και η γαλλική αρχαιολογική αποστολή θα ξεκινήσουν αμέσως ανασκαφές για ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού μόλις ολοκληρωθεί η μετακίνηση των γηπέδων από την οδό Κιλκίς.

 

Το Δημοτικό σχολείο Τρούλλων σε συνεργασία με το Αθλητικό σχολείο Λάρνακας,διοργάνωσαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αθλητική ημερίδα. Η ημερίδα αυτή εντάσσεται στο Σχέδιο Δράσης του σχολείου με θέμα: «Τρέφομαι σωστά, ζω υγιεινά και ασκούμαι καθημερινά». Κατά τη διάρκεια της ημερίδας τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου Τρούλλων, με την καθοδήγηση των μαθητών-αθλητών του Αθλητικού σχολείου Λάρνακας, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ολυμπιακά αθλήματα του ταεκβοντό, του ποδοσφαίρου, του στίβου, της αντισφαίρισης, της καλαθόσφαιρας και της πετόσφαιρας. Επιπλέον μπόρεσαν για πρώτη φορά να έρθουν σε επαφή με λιγότερα γνωστά αθλήματα όπως αυτά της ελευθέρας πάλης, της ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής.

Από την άλλη οι μαθητές-αθλητές είχαν τη σημαντική εμπειρία να παρουσιάσουν το άθλημά τους και να λειτουργήσουν για λίγο ως προπονητές περνώντας από το στάδιο του εκπαιδευομένου σε αυτό του εκπαιδευτή. Μέσα από την παρουσίαση των κανονισμών και της τεχνικής του αγωνίσματός τους  συνειδητοποίησαν σε μεγαλύτερο βαθμό τη σπουδαιότητα του αθλήματος ως πυρήνα της παιδαγωγικής διαδικασίας.

Υποστηρικτής της όλης προσπάθειας ήταν για άλλη μια φορά ο Σύνδεσμος Γονέων του Δημοτικού σχολείου που συνεργαζόμενος με το σχολείο.

Και κλείνουμε με την έναρξη του ποδηλατικού αγώνα “Tour of Cyprus 2019”, οποίος άρχισε πριν από λίγο στην Πλατεία Ευρώπης. Διοργανωτής: Σύνδεσμος Γονέων και Φιλών παιδιών με Ειδικές Ικανότητες Άγιος Γεώργιος – Χριστάκη Χασάπη σε συνεργασία με ομάδα από ποδηλάτες.

 

 

 

Send this to a friend