Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ “Κακώς γύρισα το χέρι μου” λέει ο καθηγητής που χαστούκισε μαθήτρια (ΒΙΝΤΕΟ)
“Κακώς γύρισα το χέρι μου” λέει ο καθηγητής που χαστούκισε μαθήτρια (ΒΙΝΤΕΟ)

“Κακώς γύρισα το χέρι μου” λέει ο καθηγητής που χαστούκισε μαθήτρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετανιωμένος για το χαστούκι στη μαθήτρια ο καθηγητής από τη Λεμεσό, στον απόηχο των αντιδράσεων μετά και το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Καλεί όμως άπαντες να μην κρίνουν από ένα βίντεο πέντε δευτερολέπτων, όταν δεν ξέρουν τι προηγήθηκε.

Δήλωση καθηγητή

“Άνοιξα την αίθουσα προβολών και περίμενα τα παιδιά. Ήρθαν μερικοί προς το τέλος της ομάδας και κουβαλούσαν μια οθόνη τηλεόρασης. Τους λέω, έτσι στα κυπριακά, «Μα τι είναι αυτό το πράγμα που φέρνετε?» Ήταν δύο-τρείς. Άλλοι τραβούσαν από εκεί, άλλοι από την άλλη, δεν θυμάμαι εγώ ακριβώς πάνω στον χαμό της όγδοης περιόδου και το τονίζω, της όγδοης περιόδου. Η συγκεκριμένη τραβούσε επίμονα και εγώ στην προσπάθεια μου να την αποσπάσω από τα χέρια τους την οθόνη, κακώς, όπως όλοι θα αναγνωρίσουμε και εγώ, κακώς, που λέμε στα κυπριακά, γύρισα το χέρι μου για να την αποτρέψω από το να τραβά. Αυτή επίμονα συνέχιζε και της λέω «Θα σου δώσω και άλλες.» Έτσι το θυμάμαι το γεγονός”.

Ο καθηγητής δεν αποκλείει να έγινε και εσκεμμένα η λήψη του βίντεο…

Δήλωση καθηγητή

“Μπορεί να ήταν και εσκεμμένο, στημένο για να τραβήξουν το βίντεο, γιατί αυτή η τάξη είναι γνωστή, δεν είναι μόνο εγώ. Η συμπεριφορά της και οι εκφράσεις που χρησιμοποιεί απέναντι μας πολλές φορές είναι απρεπέστατες.”

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, οι γονείς ήταν υποστηρικτικοί προς το πρόσωπο του…

Δήλωση καθηγητή

Πόση πολλή κατανόηση έδειξαν οι γονείς. Και οι δύο γονείς ήταν υποστηρικτικοί προς εμένα απόλυτα, γιατί ξέρουν το παιδί τους ότι έχει αυτή τη συμπεριφορά και με ευχαρίστησαν και για την υπομονή που έδειξα.

Είναι κρίμα και άδικο όπως τονίζει, μερικοί μαθητές να εκμεταλλεύονται την υπομονή που δείχνουν οι εκπαιδευτικοί, η οποία υπομονή, όπως τονίζει, έχει και τα όρια της. Ζητά όμως συγνώμη για την εξάντληση της δικής του υπομονής εκείνη τη στιγμή….

Δήλωση καθηγητή

Η ευγένεια, η καλοσύνη, η αγάπη που τους δείχνουμε πάντα και καμία φορά δυστυχώς την εκμεταλλεύονται. Η λεπτή ισορροπία είναι εκεί που έρχεται η κούραση της ημέρας και η επιμονή κάποιων να προσπαθούν, διότι δεν θέλουν να κάνουν μάθημα και δεν βγάζουν ούτε βιβλίο και εμείς έχουμε μόνο μία διέξοδο παρακαλώ. Ποια? Να κάνουμε καταγγελία, καταγγελία γραπτή. Μα πόσες καταγγελίες να κάνουμε? Πρέπει να αντέξεις μέχρι πτώσης.

Όταν ρωτήθηκε για την υπομονή που χρειάζεται να έχει ένας καθηγητής, μας απάντησε «πρέπει να αντέξεις μέχρι τελικής πτώσης… »

Δείτε όσα δήλωσε στην κάμερα του Alpha, και στον δημοσιογράφο Γιώργο Χρυσάνθου

Πηγή : Alpha

Send this to a friend