Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Τι χρειάζεται το νέο iPhone για να νικήσει τα Android
Τι χρειάζεται το νέο iPhone για να νικήσει τα Android

Τι χρειάζεται το νέο iPhone για να νικήσει τα Android

Αν λάβουμε υπ’ όψιν την παράδοση των τελευταίων ετών, η Apple ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον επόμενο Σεπτέμβριο τα νέα της iPhone, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα περιέχουν και τα εξής χαρακτηριστικά: μία νέα κάμερα τριπλού φακού και την ικανότητα να φορτίζουν ασύρματα.

Ωστόσο, υπάρχουν και μία σειρά από άλλα χαρακτηριστικά που οι χρήστες θέλουν να δουν στα καινούργια iPhone, που αφορούν στο λογισμικό τους, αλλά και στην κατασκευή τους. Τα χαρακτηριστικά αυτά, τονίζει το Business Insider, βρίσκονται σε όλα τα Android κινητά, ωστόσο δεν υπάρχουν ακόμα στα iPhone.

Βέβαια, είναι εξαιρετικά δύσκολο να δούμε κάτι τέτοιο στα κινητά που θα παρουσιάσει η Apple φέτος, ενδεχομένως και να μην τα δούμε ποτέ. Και αυτό επειδή γενικά η Apple δύσκολα ακολουθεί το ρεύμα των εξελίξεων στα έξυπνα κινητά και όταν το κάνει είναι επειδή έχει εξασφαλίσει ότι η τεχνολογία της είναι τόσο καλή που δεν υπάρχει περίπτωση να παρουσιάσει ένα χαρακτηριστικό που δε λειτουργεί άψογα. Για παράδειγμα, το Galaxy Note 7 της Samsung που δεν πήγε καλά περιείχε «σκανάρισμα της ίριδας» πολύ πριν το iPhone X βάλει το FaceID το Σεπτέμβριο του 2017.

Ανεξάρτητα, λοιπόν, από το αν η Apple θα προσθέσει τα παρακάτω χαρακτηριστικά στα τηλέφωνά της, αξίζει να δούμε τι θα έπρεπε να κάνει ο τεχνολογικός κολοσσός για να προσελκύσει τους πιστούς οπαδούς των Android.

  • Τα τηλέφωνα Android από εταιρείες όπως η Samsung και η Google δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να έχουν διαρκώς ανοιχτή την οθόνη του κινητού τους ώστε να έχουν πρόσβαση σε διάφορες πληροφορίες, όπως η ώρα, ο καιρός και οι ενημερώσεις, χωρίς να χρειάζεται να ενεργοποιήσουν το τηλέφωνο. Ο χρήστης Android μπορεί με μία ματιά να έχει πρόσβαση σε διάφορες πληροφορίες, την ώρα που ο χρήστης iPhone πρέπει να ενεργοποιήσει την οθόνη. Βέβαια, αυτό γίνεται με ένα απλό άγγιγμα του πλήκτρου εκκίνησης, ωστόσο ακόμη και αυτή η κίνηση μπορεί να αποσπάσει το χρήστη από τη δουλειά του.
  • Επίσης, τώρα που οι χρήστες iPhone έχουν πρόσβαση στις μεγαλύτερες οθόνες που έχουν υπάρξει, θα ήταν ενδιαφέρον αν η Apple έδινε τη δυνατότητα για πολλαπλές εργασίες – split-screen multitasking – κάτι που τα Android κάνουν από το 2016. Στο iPad, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τουλάχιστον δύο εφαρμογές ταυτόχρονα, όμως η Apple θα πρέπει να δώσει αυτή τη δυνατότητα και τα μεγάλα iPhone της.
  • Από το iPhone 8, η Apple δίνει τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης, ωστόσο ο χρήστης θα πρέπει να αγοράσει τον ειδικό φορτιστή, από την άλλη, τηλέφωνα Android, όπως το Galaxy S10 της Samsung, το Pixel 3 της Google και το OnePlus 6T δίνουν αυτή τη δυνατότητα με φορτιστή που περιέχεται στη βασική συσκευασία αγοράς, χωρίς επιπλέον χρέωση.
  • Μία ακόμα βελτίωση που χρειάζονται τα iPhone είναι στην περιοχή γύρω από το τηλέφωνο όταν ανοίγει η κάμερα, καθώς τα Android έχουν καταφέρει να περιορίσουν αυτά τα διαστήματα, με αποτέλεσμα το «σώμα» της κάμερας να περιέχεται σε ολόκληρη την οθόνη.
  • Η Apple πέταξε την αναγνώριση μέσω δακτυλικού αποτυπώματος το 2017 όταν εισήγαγε την αναγνώριση προσώπου στα τηλέφωνά της. Αυτό βοήθησε στο να αυξηθεί το μέγεθος της οθόνης, χωρίς να χρειαστεί να μεγαλώσει τα τηλέφωνά της. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι πρέπει ο χρήστης να χρησιμοποιεί το Face ID για να ξεκλειδώσει το τηλέφωνό του αν δε θέλει να χρησιμοποιήσει κωδικό, την ώρα που και το Pixel 3 και το Galaxy S10 δίνουν τη δυνατότητα χρήσης είτε του αποτυπώματος είτε της αναγνώρισης προσώπου. Για πολλούς χρήστες, το αποτύπωμα είναι καλύτερη επιλογή από την αναγνώριση προσώπου…

Πηγή: economistas.gr/

Send this to a friend