Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Εκστρατεία για τερματισμό παράνομης στάθμευσης σε χώρους ΑμεΑ
Εκστρατεία για τερματισμό παράνομης στάθμευσης σε χώρους ΑμεΑ

Εκστρατεία για τερματισμό παράνομης στάθμευσης σε χώρους ΑμεΑ

Το κόστος της καμπάνιας θα καλυφθεί από εξώδικα πρόστιμα τα οποία οι Δήμοι Αγλαντζιάς και Στροβόλου έχουν εισπράξει το 2018

Η Οργάνωση Παραπήγικών Κύπρου (Ο.ΠΑ.Κ.), ανακοίνωσε ότι ξεκινά η εκστρατεία διαφώτισης για τερματισμό της παράνομης στάθμευσης σε χώρους για ΑμεΑ, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία κουλτούρας σεβασμού από τους οδηγούς.

Η εκστρατεία εγκαινιάζεται με δύο λεωφορεία της Λευκωσίας τα οποία κάνουν διαδρομές μεταξύ Λευκωσίας – Αγλαντζιάς και Λευκωσίας – Στροβόλου και φέρουν τους αριθμούς διαδρομών 259 και 119.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος της συγκεκριμένης καμπάνιας θα καλυφθεί από εξώδικα πρόστιμα τα οποία οι δύο Δήμοι έχουν εισπράξει το 2018 για παράνομη στάθμευση σε χώρους στάθμευσης για ΑμεΑ, συνεπώς το χρηματικό ποσό που έχει περισσυλλεγεί, θα αξιοποιηθεί και επενδυθεί σε καλό σκοπό.

Ο Δήμος Αγλαντζιάς έχει προσφέρει το 100% των εσόδων και ο Δήμος Στροβόλου το 50% προς την Ο.ΠΑ.Κ., η οποία με ανακοίνωση της στα μέσα μαζικής δικτύωσης, τους αποστέλλει ευχαριστήριο μήνυμα για την απόφαση τους αυτή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση “Είναι μια απόφαση που δείχνει έμπρακτα ότι σκοπός δεν είναι η είσπραξη εξωδίκων αλλά η καταπολέμηση της παρανομίας και η προστασία των δικαιωμάτων των ΑμεΑ. Η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου έχει δεσμευτεί ότι τέτοια έσοδα θα τα αξιοποιούμε υπεύθυνα με στόχο την καλλιέργεια κουλτούρας στους οδηγούς για πιο υπεύθυνη συμπεριφορά και σεβασμό προς τους πεζούς και άτομα με αναπηρίες”.

Η Ο.ΠΑ.Κ. μάλιστα, καλεί και άλλους Δήμους της χώρα μας να αντιγράψουν το παράδειγμα του Δήμου Αγλαντζιάς και Στροβόλου, ενισχύοντας την προσπάθεια της παγκύπρια, για δράσεις που αφορούν στον έλεγχο, μείωση και εν τέλει την εξάλειψη του φαινομένου της παράνομης στάθμευσης -μή δικαιούχων- σε χώρους για άτομα με αναπηρία.

Παρόμοιες δράσεις και πρωτοβουλίες, θα συμβάλουν στην καλλιέργεια κουλτούρας σεβασμού των δικαιωμάτων των ΑμεΑ και της κοινωνίας γενικότερα.

Η Ο.ΠΑ.Κ, μέσα από το διαδικτυακό της μήνυμα, εκφράζει επίσης την επιθυμία να ευχαριστήσει τους Δημάρχους και μέλη Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Αγλαντζιάς και Στροβόλου, τον οργανισμό Streetpanthers στην Ελλάδα, τις εταιρείες DELEMA McCANN CYPRUS και Landas Colour για τη βοήθεια και στήριξη της προσπάθειας της.

Εμείς ευελπιστούμε όπως αυτή είναι μόνο η αρχή.

Πηγή : Impossible Works

Send this to a friend