Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ από κυπριακή εταιρεία θεωρούνται οι νέες εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών της Πετρολίνα, στο νέο τερματικό καυσίμων στο Βασιλικό.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη χθεσινή ξενάγηση των δημοσιογράφων στις νέες εγκαταστάσεις, η Πετρολίνα είναι η πρώτη εταιρεία πετρελαιοειδών στην Κύπρο που επένδυσε σε υποδομές αποθήκευσης και διαχείρισης υγρών καυσίμων στην περιοχή του Βασιλικού. Η διεκπεραίωση του έργου θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις.

Με την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης, το τερματικό θ’ αποτελείται από 18 δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 113 χιλιάδων κυβικών μέτρων όλων των τύπων υγρών καυσίμων, δηλαδή 77 χιλιάδες κυβικά μέτρα περισσότερα σε χωρητικότητα απ’ ότι οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Λάρνακα.

   

Σήμερα και αύριο από τις 4:00 μ. μ. μέχρι τις 10:00 το βράδυ, στην πλατεία Ευρώπης στις Φοινικούδες, θα πραγματοποιηθεί το Europe Square Food Festival, στα πλαίσια των εορτασμών της Ημέρας της Ευρώπης.

 

Στις  8:30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν». Θεατρική διασκευή/σκηνοθεσία/ερμηνεία: Χριστίνα Αλεξανιάν.   Διοργανωτής ο Σύνδεσμος Φίλων Θεραπευτικής Κοινότητας «Αγία Σκέπη» Λάρνακας.  Είσοδος €20.

 

Επίσης σήμερα στις 7.00 μ. μ. ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιτίου, διοργανώνει νυκτερινούς Σκοπευτικούς Αγώνες.

 

Αύριο Σάββατο και ώρα 8.30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, έχουμε τη θεατρική κωμωδία  «Φούστα Μπλούζα» των Θανάση Παπαθανασίου  και Μιχάλη Ρέππα. Απόδοση κειμένου στα κυπριακά: Χριστιάνα Αρτεμίου. Σκηνοθεσία: Κώστας Καζάκας. Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 16 ετών.

 

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη Γιορτή των Λουλουδιών, ο Δήμος Λάρνακας διοργανώνει την Κυριακή και ώρα 6 το απόγευμα στο παραλιακό μέτωπο των φοινικούδων τη γιορτή των «Ανθεστηρίων. Στις 7.30  στην Εξέδρα της Παραλίας, θα παρουσιαστεί πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσική και χορό.

 

Επίσης την Κυριακή στις 4.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί το 2ο Φεστιβάλ Αγκινάρας στην πλατεία Κιτίου. Θα παρασκευάζονται από τον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων, Γαστρονόμων Κύπρου και από νοικοκυρές της κοινότητας φαγητά με κύριο υλικό την αγκινάρα και θα προσφέρονται δωρεάν προς το κοινό. Συμμετέχει το Χορευτικό Συγκρότημα του Πολιτιστικού Ομίλου “Αθανασία”. Θα υπάρχει ζωντανή μουσική και τραγούδι.

 

Και τέλος την Κυριακή από τις 3:00 μ. μ. μέχρι τις 10:00 το βράδυ, στην πλατεία Ευρώπης στις Φοινικούδες, έχουμε το Φεστιβάλ Βιβλίου. Θα γίνονται παρουσιάσεις βιβλίων, πώληση βιβλίων από βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους, παζαράκι μεταχειρισμένων βιβλίων, και δωρεάν θεατρική παράσταση, για τα παιδιά.

 

Send this to a friend