Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Σε μια όμορφη σεμνή τελετή, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου Λάρνακας, από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου μεταμορφώνει την περιοχή σε ένα ζωντανό σύγχρονο χώρο πρασίνου αναψυχής και ψυχαγωγίας. Επίσης αποτελεί ένα έργο που συμβάλλει ουσιαστικά στην αισθητική και περιβαλλοντική ανανέωση του αστικού κέντρου της Λάρνακας και στην αναγκαία αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Μεγάλη η συνεισφορά στο όλο έργο και του Ιδρύματος Χριστίνα Α. Αποστόλου, το οποίο έχει συνεισφέρει, για την ανακατασκευή του παιδότοπου στον Δημοτικό Κήπο Λάρνακας και την Δημοτική βιβλιοθήκη.

Στην Δημοτική βιβλιοθήκη έχει δημιουργήσει την πτέρυγα παιδικού βιβλίου, την οποία έχει εξοπλίσει πλήρως με σύγχρονη επίπλωση, ηλεκτρονικό υπολογιστή και εκατοντάδες εκπαιδευτικά – ψυχαγωγικά παιδικά βιβλία. Το όλο κόστος των έργων, ξεπερνά τις  € 170,000».

Ο Δημοτικός Κήπος επαναλειτούργησε στις 15 Μαρτίου 2019, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης του. Ο νέος Δημοτικός Κήπος, έχει πλήρως ανακαινιστεί και αποτελεί πλέον ένα στολίδι για την πόλη μας και ένα χώρο διασκέδασης και χαράς ιδιαίτερα για τους μικρούς μας συνδημότες.

Η ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου περιλαμβάνει πεζόδρομους, πλατειακούς χώρους, φωταγώγηση, αστικό εξοπλισμό, πρόσβαση για ΑΜΕΑ, καφετέριας και χώρους υγιεινής. Επίσης, στο χώρο έχουν φυτευτεί από το Τμήμα Κήπων και Πάρκων του Δήμου Λάρνακας πάνω από 150 δέντρα.

 

Την μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Όνειρα Γλυκά», θα παρακολουθήσουμε σήμερα Παρασκευή στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας με την Ελπίδα και την Σαλίνα Γαβαλά. Η όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα. Σκηνοθεσία Αντώνης Λουδάρος. Μέρος τον εσόδων θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο Σύνδεσμος Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Λάρνακας, διοργανώνει σήμερα στις 7.00 το βράδυ στο Coffee Berry στη Λάρνακα παιγνίδι τόμπολας, για στήριξη του Συνδέσμου του.

 

Το Φεστιβάλ “Μαζί για την Ευρώπη”, πραγματοποιείται αύριο Σάββατο στις 7.30 το βράδυ στην παραλία των Φοινικούδων. Το Φεστιβάλ διοργανώνουν η Πρεσβεία της Ρουμανίας στην Κύπρο, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιταλίας και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού,  υπό την αιγίδα της Ρουμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Το μουσικό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην Ευρωπαϊκή ιδέα, στη νεολαία, τη φιλία και το μέλλον μας , στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια. Την όλη εκδήλωση στηρίζει ο Δήμος Λάρνακας.

 

Την Κυριακή πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ Κλασικού Αυτοκινήτου, που θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Το Φεστιβάλ θα γίνει στην πλατεία Ευρώπης στις Φοινικούδες από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα, δίνοντας την ευκαιρία σε περαστικούς και λάτρεις του κλασσικού αυτοκινήτου να απολαύσουν το θέαμα. Όλα τα έσοδα θα δοθούν στο Ίδρυμα Χριστάκη Χασάπη (άτομα με ειδικές ικανότητες). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Και κλείνουμε με το Διεθνές Πρωτάθλημα Tennis,  που θα αρχίσει την Κυριακή στη Λάρνακα και θα συνεχιστεί  μέχρι και το Σάββατο 11/05, όπου και θα γίνουν και οι τελικοί αγώνες του πρωταθλήματος. Οι συμμετοχές αναμένονται να ξεπεράσουν τις 240, από 30 διαφορετικές χώρες από όλο τον κόσμο. Συμμετέχουν αντισφαιριστές με πολύ ψηλή βαθμολογία στην παγκόσμια κατάταξη.

 

Send this to a friend