Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Όχι νωρίτερα από… το 2026 τοποθετείται η λειτουργία πανεπιστημιακής σχολής στη Λάρνακα, στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της, που προγραμματίζονται στον χώρο του παλιού λεπροκομείου. Αυτό λέχθηκε κατά την τελευταία συνεδρία της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, που πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Παρόλο που η λειτουργία πανεπιστημιακής σχολής στη Λάρνακα, ένα πάγιο αίτημα της πόλης εδώ και πολλά χρόνια, τοποθετείται σε βάθος χρόνου, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους σε σχέση με το λεπτομερές πλάνο που παρουσιάστηκε, το οποίο θα μελετηθεί και από την ολομέλεια του συμβουλίου, προκειμένου να γίνουν στη συνέχεια τ’ ανάλογα διαβήματα.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι το 2026 θα είναι δυνατό η νέα πανεπιστημιακή σχολή να φιλοξενήσει τους πρώτους φοιτητές στις δικές της εγκαταστάσεις, ενώ από το 2021 θα μπορέσει να ξεκινήσει το μεταπτυχιακό της πρόγραμμα σε εγκαταστάσεις που θα παραχωρήσει ο Δήμος Λάρνακας.

 

Εντονότερο φέτος το πρόβλημα των κουνουπιών στη Λάρνακα, με τις δημοτικές αρχές να προσπαθούν με νύχια και με δόντια να το καταπολεμήσουν.

Κάτοικος της περιοχής Μακένζυ, μας έχει στείλει τα βίντεο που βλέπουμε, κρούοντας τον κώδωνα κινδύνου, για πιο δραστικά μέτρα.

Αν και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές των Αλυκών, όπως βλέπουμε παρατηρείται μεγάλη εκκόλαψη εντόμων.

Οι ψεκασμοί γίνονται με τη χρήση βιολογικών εντομοκτόνων λόγω της προστατευόμενης περιοχής από τον Ιανουάριο.

Η Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου ταυτόχρονα με τους ψεκασμούς συνεχίζει και τις αντλήσεις νερών, για αποξήρανση χώρων με στάσιμα νερά, όπου αυτό είναι εφικτό. Τα συνεργεία εργάζονται και εκτός ωρών εργασίας, με στόχο τη μείωση του αριθμού των κουνουπιών που φέτος, λόγω των ευνοϊκών συνθηκών που δημιουργήθηκαν από την πολυομβρία, αυξήθηκε σημαντικά.

 

Ο Δήμος Λάρνακας, διοργανώνει σήμερα στις 7.00 το βράδυ την τελετή εγκαινίων του έργου “Ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου Λάρνακας”. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend