Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Καθυστέρηση ως προς τα αρχικά χρονοδιαγράμματα παρουσιάζουν οι ενέργειες εκ μέρους των εταιρειών και της κυβέρνησης στο θέμα  της κατασκευής του αγκυροβολίου, των αγωγών μεταφοράς προϊόντων και των αγωγών πυρόσβεσης στην περιοχή Βασιλικού. Αυτή ήταν η διαπίστωση της Καθοδηγητικής Επιτροπής για τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας, που συνεδρίασε πρόσφατα κι ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών στις οποίες έχουν προβεί τόσο τα κυβερνητικά τμήματα όσον και οι εταιρείες, σε σχέση πάντοτε με τα χρονοδιαγράμματα του Μνημονίου Συνεργασίας και Συναντίληψης που έχει υπογραφεί.

Για τα υγρά καύσιμα, ανακοινώθηκαν οι συμφωνίες που υπέγραψαν δύο εταιρείες, οι οποίες έχουν επιλέξει να μην προχωρήσουν άμεσα με κατασκευή δικών τους εγκαταστάσεων στο Βασιλικό, αλλά θα φιλοξενηθούν σε εγκαταστάσεις άλλων εταιρειών που ήδη διαθέτουν στην περιοχή ή κατασκευάζουν νέες. Οι άλλες δύο εταιρείες, αφού εξασφάλισαν τις σχετικές άδειες, εκτελούν αυτή την περίοδο κατασκευαστικά έργα, τα οποία φαίνεται ότι είναι δυνατόν να ολοκληρωθούν μέσα στα συμφωνηθέντα χρονοδιαγράμματα. Παράλληλα, ο Δήμος Λάρνακας έχει ενημερωθεί ότι η κοινοπραξία ήδη παρήγγειλε τον κυρίως εξοπλισμό. Αντίθετα, η τέταρτη εταιρεία παρουσιάζει μεγαλύτερη καθυστέρηση σε σχέση με την εξασφάλιση των σχετικών αδειών, ωστόσο η ίδια θεωρεί ότι οι εγκαταστάσεις της θα είναι έτοιμες εντός χρονοδιαγραμμάτων.  Καθυστέρηση παρουσιάζουν οι ενέργειες για το αγκυροβόλιο, τους αγωγούς μεταφοράς των προϊόντων και τους αγωγούς πυρόσβεσης. Για το σκοπό αυτό ο δήμαρχος θα καλέσει σε ξεχωριστές συναντήσεις εκπροσώπους των εταιρειών για συζήτηση του θέματος».

 

Σοβαρές ανησυχίες και αμφιβολίες εκφράζει ο βουλευτής Λάρνακας Χρίστος Ορφανίδης, κατά πόσο θα λειτουργήσει αμέσως μετά την αποπεράτωση του κτιρίου η νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας. Και αυτό, διότι, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, για το αν έχει παραγγελθεί ο απαραίτητος ιατρικός εξοπλισμός, προκειμένου να εγκατασταθεί στο καινούργιο κτίριο, που βρίσκεται υπό ανέγερση. Θυμίζουμε, ότι πρόσφατα ο εργολάβος του έργου εξασφάλισε νέα (για πολλοστή φορά) παράταση παράδοσης της νέας πτέρυγας, μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Οι εργασίες για επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας ξεκίνησαν το 2013 και φέτος συμπληρώνουν έξι χρόνια. Και οι Λαρνακείς περιμένουν ακόμα να λειτουργήσει η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου της πόλης τους.

 

 

 

Send this to a friend