Home ΛΑΡΝΑΚΑ Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας με Δήμους Επαρχίας Λάρνακας για στήριξη ευάλωτων ομάδων
Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας με Δήμους Επαρχίας Λάρνακας για στήριξη ευάλωτων ομάδων

Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας με Δήμους Επαρχίας Λάρνακας για στήριξη ευάλωτων ομάδων

Συμφωνία συνεργασίας με στόχο την ανανέωση εφαρμογής του προληπτικού προγράμματος πολυ-επίπεδης στήριξης «Αντεξάρτηση Λάρνακας» για άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και διαμένουν στους δήμους της επαρχίας Λάρνακας υπέγραψαν πρόσφατα η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου και οι δήμοι Λάρνακας, Αραδίππου και Λιβαδιών.

Στόχος του προγράμματος είναι να εντοπιστούν παιδιά κι έφηβοι που ανήκουν σ’ ευάλωτες ομάδες και να διασυνδεθούν με υφιστάμενες υπηρεσίες για μαθησιακή και ψυχολογική στήριξη και για συμμετοχή σε υγιής, εναλλακτικές δραστηριότητες.

Ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρει ότι με την προώθηση τέτοιων πρωτοπόρων στοχευμένων προγραμμάτων όπως το συγκεκριμένο, η τοπική αυτοδιοίκηση αποδεικνύει έμπρακτα τις κοινωνικές και ανθρώπινες της ευαισθησίες, προωθώντας παράλληλα επιστημονικά τεκμηριωμένες παρεμβάσεις.

«Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, οι συνέργειες σε τοπικό επίπεδο, είναι παραπάνω από καθοριστικής σημασίας σε ότι αφορά την πλήρη αξιοποίηση πόρων, ανθρώπινων και οικονομικών, γι’ αυτό και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης θεωρείται καταλυτικός.

Ευχή όλων είναι να φέρουμε τη νεολαία μας πιο κοντά σε υγιείς στάσεις ζωής, να ενδυναμώσουμε τις δεξιότητες τους, να ενισχύσουμε την προσωπικότητα τους και να τους παρέχουμε εφόδια για την υιοθέτηση μιας ποιοτικής και παραγωγικής ζωής», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 

Send this to a friend