Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Το υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, γνωστοποίησε την απόφαση, για ακύρωση για νομοτυπικούς λόγους του διαγωνισμού, για την προώθηση του έργου «Ανάπτυξης της περιοχής του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας».

Παράλληλα, το υπουργείο θα προχωρήσει, στα πλαίσια και της ευχέρειας που παρέχει η νομοθεσία για τις δημόσιες συμβάσεις παραχώρησης, σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για σύναψη Σύμβασης Παραχώρησης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, με τον μόνο προεπιλεγμένο φορέα που δεν αποσύρθηκε από τη διαδικασία. Πρόκειται ουσιαστικά για την ισραηλινή κοινοπραξία, η οποία είναι η μοναδική εταιρεία που υπέβαλε από τον περασμένο Νοέμβριο προσφορά για την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας.

Από πλευράς του, ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Λάρνακα αναμένει σύντομα θετική κατάληξη στις απ’ ευθείας διαπραγματεύσεις που άρχισε το κράτος με τον Ισραηλινό προσφοροδότη για το όλο έργο.

Και ότι «θα πρέπει να δούμε με νηφαλιότητα την απόφαση του υπουργείου Μεταφορών. Τόνισε ότι η Λάρνακα αναμένει ότι τόσο το κράτος όσο και ο επενδυτής θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να λύσουν τα διάφορα προβλήματα που έχουν προκύψει, ούτως ώστε αυτό το πολύ σημαντικό έργο να υλοποιηθεί.

 

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι λόγω της Περιφοράς των Επιταφίων τη Μεγάλη Παρασκευή, στο κέντρο της πόλης, από τις 6.00 μ. μ. μέχρι και τις 11.00 μ. μ., η πρόσβαση και η στάθμευση στην Πλατεία Αγίου Λαζάρου, Ερμού και Κωνσταντίνου Καλογερά δεν θα επιτρέπεται,  καθότι θα παραμείνουν κλειστές.

Επίσης, η οδός Λουκή Ακρίτα θα παραμένει κλειστή από τις 6.00 μ. μ. μέχρι και τις 12.00 μεσάνυχτα.

 

 

Ο Δήμος Λάρνακας στα πλαίσια της Κοινωνικής Αλληλεγγύης του, ανακοινώνει ότι για την περίοδο του Πάσχα, η καθιερωμένη διανομή τροφίμων στους κατόχους κάρτας (δικαιούχους) του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα πραγματοποιηθεί σήμερα από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, αντί της Μεγάλη Παρασκευή όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

 

 

 

Send this to a friend