Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ένοχος ο «απόλυτος αρχηγός»
Ένοχος ο «απόλυτος αρχηγός»

Ένοχος ο «απόλυτος αρχηγός»

Ένοχα σε υπόθεση διακίνησης περίπου δύο κιλών φυτικής ύλης κάνναβης, έκρινε το Κακουργιοδικείο Λάρνακας τρία πρόσωπα, από τη Λεμεσό. Η σύλληψή τους έγινε τον Φεβρουάριο του 2016 στην Σκαρίνου της επαρχίας Λάρνακας, έπειτα από καταδίωξη από μέλη της ΥΚΑΝ.

Οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι, μετά από ακροαματική διαδικασία, σε αδικήματα που αφορούν κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, προμήθεια ναρκωτικών και αλόγιστη ή επικίνδυνη οδήγηση. Για την ίδια υπόθεση, το δικαστήριο αθώωσε νεαρή κοπέλα, επίσης από τη Λεμεσό, λόγω έλλειψης επαρκούς μαρτυρίας. Ιδιαίτερα επιβαρυντική ήταν η ετυμηγορία των δικαστών του κακουργιοδικείου για τον ένα εκ των τριών κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι, τον 29χρονο Μ.Κ., ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως ο «απόλυτος αρχηγός» και ο έχων το γενικό πρόσταγμα από την αρχή μέχρι το τέλος και καθ’ όλη τη διάρκεια της διακίνησης των ναρκωτικών. «Το κάθε μέρος της μαρτυρίας που παρουσιάστηκε ενώπιόν μας, δημιουργεί μια αδιάσπαστη ενότητα αλυσίδας γεγονότων, εναρμονισμένα πλήρως μεταξύ τους, που συμπληρώνουν χωρίς κανένα απολύτως κενό το κάδρο του πλήρους ελέγχου της διακίνησης των ναρκωτικών από τον πρώτο κατηγορούμενο», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην καταδικαστική απόφαση του κακουργιοδικείου.

Η ποινή στους τρεις θα επιβληθεί στις 13 Μαΐου. Μέχρι τότε θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Ναρκωτικά στις φυλακές

———————————–

Να σημειωθεί, ότι μετά την καταδικαστική απόφαση του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, η υπεράσπιση του 29χρονου Λεμεσιανού ζήτησε να ληφθούν υπόψη κατά την επιμέτρηση της ποινής άλλες δύο ποινικές υποθέσεις που εκκρεμούν εναντίον του κατηγορουμένου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, οι οποίες αφορούν κατοχή συνθετικών ναρκωτικών μέσα στις Κεντρικές Φυλακές, κατά τον χρόνο που ήταν κατάδικος για άλλη υπόθεση, με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα… Τα αδικήματα αυτά διαπράχθηκαν το 2014.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend