Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Το χρονικό της 7μερης φρίκης που καθήλωσε την Κύπρο
Το χρονικό της 7μερης φρίκης που καθήλωσε την Κύπρο

Το χρονικό της 7μερης φρίκης που καθήλωσε την Κύπρο

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η κυπριακή κοινωνία την πρωτοφανή υπόθεση δολοφονίας της 38χρονης Mary Rose από τις Φιλιππίνες, το άψυχο σώμα της οποίας εντοπίστηκε σε φρεάτιο στο εγκαταλελειμμένο μεταλλείο της Κοκκινόγειας στο Μιτσερό.

Όλα άρχισαν την περασμένη Κυριακή όπου δυο επισκέπτες στην περιοχή από Γερμανία και ΗΠΑ εντόπισαν κάτι που ομοίαζε σε ανθρώπινο πτώμα. Στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ όπου μετά από μια πολύωρη επιχείρηση ανέσυραν το πτώμα της άτυχης γυναίκας. Δυο μέρες μετά, ταυτοποιήθηκε η άτυχη Mary Rose και εκεί άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι ενός ειδεχθούς εγκλήματος, αφού τα ίχνη της γυναίκας χάθηκαν τον Μάιο του 2018 και μαζί της ήταν και η 6χρονη κόρη της, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί.

Η σύλληψη του συμβίου: Δυο μέρες μετά τον εντοπισμό του πτώματος και ταυτόχρονα με την ταυτοποίησή του, η Αστυνομία προχωρεί στην σύλληψη του Ρουμάνου πρώην συμβίου της 38χρονης. Ο 33χρονος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση ενώ την επόμενη μέρα οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου το οποίο και διέταξε την 8μερη κράτησή του. Παράλληλα άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για το παρελθόν της 38χρονης, ότι δηλαδή τον τελευταίο χρόνο διέμενε μαζί με φίλη της στη Λάρνακα και δεν διέμενε με τον 33χρονο που είναι και ο πατέρας της 6χρονης. Η φίλη και συγκάτοικός της ήταν αυτή που είχε δηλώσει στην Αστυνομία την εξαφάνιση των δυο. Ενώπιον Δικαστηρίου, έρχονται στην δημοσιότητα τα πρώτα επίσημα στοιχεία για τον 33χρονο. Στο σπίτι του είχε εντοπιστεί ένα σκοινί μπλε, πανομοιότυπο με αυτό με το οποίο ήταν δεμένο το πτώμα της 38χρονης. Στην κατοχή του εντοπίστηκαν και τα διαβατήρια των δυο προσώπων ενώ ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι πίστευε πως η γυναίκα μαζί με την κόρη του είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό και ότι δεν είχε νέα τους.

Κάπου εδώ, προέκυψε η πληροφόρηση, ότι στο μυστήριο υπάρχει εμπλοκή ενός «Ορέστη» ο οποίος φαίνεται να συνομιλούσε διαδικτυακά και να διατηρούσε δεσμό με την άτυχη γυναίκα.

Οι έρευνες στο Μιτσερό: Από την επόμενη μέρα εντοπισμού του πτώματος και ταυτόχρονα με την ταυτοποίηση του και αφού οι Αρχές κατέληξαν στο ότι πρόκειται για την Mary Rose η οποία είχε χαθεί μαζί με την 6χρονη κόρη της, άρχισαν οι έρευνες στο Μιτσερό. Οι έρευνες των Αρχών άρχισαν συντονισμένα και παράλληλα έτρεχε η εκπόνηση ειδικού σχεδίου δράσης το οποίο είχε ως βασικό άξονα την άντληση νερού από το φρεάτιο βάθους 125 μέτρων. Και ενώ οι έρευνες συνεχίζονταν 1 24ωρο μετά το σχέδιο για άντληση νερού έλαβε αναβολή αφού μετά από παρέμβαση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης το οποίο έθεσε ενώπιον των Αρχών τους κινδύνους από μια τέτοια επιχείρηση. Από πλευράς τους οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι η επιχείρηση έλαβε επ’ αόριστον αναβολή.

Η διπλή καθοριστική σύλληψη: Από τα γραφεία του ΤΑΕ εν τω μεταξύ, το οποίο συνεχίζει την διερεύνηση με την συμβολή και ανακριτών από το ΤΑΕ πέρασαν αρκετά πρόσωπα μεταξύ αυτών και ένας 30χρονος κάτοικος Λευκωσίας, εναντίον του οποίου προέκυψαν υποψίες μετά από σχετικές έρευνες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χωρίς να προκύψει οτιδήποτε ενοχοποιητικό εναντίον του αφέθηκε ελεύθερος, για να συλληφθεί δυο μέρες μετά. Μαζί του όμως συνελήφθη και ένας 35χρονος, ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς.

Οι αποκαλύψεις: Και ενώ το πρωί της Παρασκευής αφέθηκε ελεύθερος ο 33χρονος συμβίος, ταυτόχρονα στο Δικαστήριο Λευκωσίας ξεδιπλωνόταν το κουβάρι ενός ως φαίνεται πρωτοφανούς εγκλήματος. Οι δυο άνδρες τίθενται υπό 8μερη κράτηση και παράλληλα αποκαλύφθηκε ότι ο 35χρονος ίλαρχος ήταν ο μυστηριώδης Ορέστης, ο οποίος είχε τις επαφές με την 38χρονη αλλά χρησιμοποιούσε ως φωτογραφία προφίλ στο Badoo, το πρόσωπο του άλλου προσώπου, του 30χρονου. Στο σπίτι του 35χρονου εντοπίστηκε σκοινί πανομοιότυπο με αυτό που ήταν δεμένο το πτώμα, κολλητική ταινία καθώς και άλλα στοιχεία. Ο ίδιος κατά τις έρευνες στο σπίτι του προσπάθησε να καταπιεί μια κάρτα τηλεφώνου. Εν τέλει όλα παραλήφθηκαν από τις Αρχές. Το πρωί του Σαββάτου ούτε 24 ώρες μετά το Δικαστήριο, αφέθηκε ελεύθερος ο 30χρονος στρατιωτικός χωρίς να προκύψει κάτι εναντίον του. Οι αρχές παράλληλα εντείνουν τις έρευνες για εντοπισμό της 6χρονης. Οι έρευνες επανήρχισαν με το πρώτο φως της μέρας σε δυο τοποθεσίες, και σε Μιτσερό και σε Ξυλιάτο, μετά από σχετικές υποδείξεις του 35χρονου.

Η Αστυνομία, με τον πλέον επίσημο τρόπο, δηλώνει ότι είναι κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Πηγή : Sigmalive

Send this to a friend