Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Οι αναρτημένες φωτογραφίες και η διαγραφή του προφίλ όταν ανευρέθηκε το πτώμα
Οι αναρτημένες φωτογραφίες και η διαγραφή του προφίλ όταν ανευρέθηκε το πτώμα

Οι αναρτημένες φωτογραφίες και η διαγραφή του προφίλ όταν ανευρέθηκε το πτώμα

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες γύρω από το φόνο της 38χρονης Marry Rose Tiburcio που εντοπίστηκε νεκρή την 14η Απριλίου στο λατομείο στο Μιτσερό, καθώς και γύρω από την εξαφάνιση της εξάχρονης κόρης της που εξακολουθεί να αγνοείται.

Οι δύο ύποπτοι, 30 και 35 ετών, οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο διέταξε την οκταήμερη κράτηση τους, ενώ το πρωί αφέθηκε ελεύθερος ο 33χρονος πρώην σύντροφος του θύματος και πατέρας του παιδιού της.
Με βάση τα όσα ακούστηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου, κλειδί στην όλη υπόθεση αποτελεί ο λογαριασμός στην πλατφόρμα badoo εν ονόματι «Ορέστης», το οποίο συνδέθηκε με το ip address του 35χρονου υπόπτου.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της φίλης της 38χρονης που αναγνώρισε το θύμα, ο 35χρονος διατηρούσε δεσμό με την Marry τους τελευταίους έξι μήνες πριν την εξαφάνιση της, ενώ μια ημέρας προηγουμένως, δηλαδή στις 4 Μαΐου, είχε παραλάβει τη μητέρα και τη κόρη όπου θα διανυκτέρευαν όλοι μαζί. Μάλιστα όπως κατέθεσε, ο «Ορέστης» επέμενε όπως η 38χρονη φέρει και την κόρη της μαζί της, με σκοπό να γνωρίσει τα δύο του παιδιά.

Επίσης ενώπιον του Δικαστηρίου ακούστηκε από τον ανακριτή της υπόθεσης, ότι από τα ευρήματα του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπιστώθηκε ότι προφίλ στο facebook με το όνομα του 35χρονου, αναρτήθηκαν φωτογραφίες από το λατομείο στο οποίο εντοπίστηκε η σορός του θύματος και συγκεκριμένη φωτογραφία του φρεατίου. Εντοπίστηκαν φωτογραφίες προσώπου που ομοιάζουν του 35χρονου στο πιο πάνω χώρο να κρατά τριπόδι φωτογραφικής και να φαίνεται να είναι φαλακρός. Σημειώνεται ότι η φίλη του θύματος περιέγραψε ότι ο «Ορέστης» είναι φαλακρός, ψηλός, διαζευγμένος με δύο παιδιά και φωτογράφος.

Από εξετάσεις που έγιναν από το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε σχέση με το προφίλ «Ορέστης35», στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Badoo, διαπιστώθηκε ότι αυτό είχε διαγραφεί σε άγνωστο χρόνο, πράγμα που επιβεβαιώθηκε από την εταιρεία.

Από την επικοινωνία που είχαν οι ανακριτές με την εταιρεία Badoo, όπου ζητήθηκαν πληροφορίες σχετικά με το εν λόγω προφίλ, διαπιστώθηκε ότι η τελευταία σύνδεση στο προφίλ ήταν στις 8/10/2018 από το ip address του 35χρονου, ημέρα κατά την οποία διαγράφηκε και το προφίλ.

Σύμφωνα με την εταιρεία Badoo, κατά τη δημιουργία του προφίλ «Ορέστης 35», ο χρήστης του χρησιμοποίησε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου «[email protected]».

Στις 17/4/2019, τρεις μέρες μετά την ανεύρεση του πτώματος, το Ηλεκτρονικό Έγκλημα επικοινώνησε με την εταιρεία Google, σχετικά με το email του εν λόγω προσώπου, όπου αναφέρθηκε ότι ο χρήστης της εν λόγω διεύθυνσης συνδέθηκε για τελευταία φορά στις 17/4/2019 και ώρα 07:21.

Σύμφωνα με την εταιρεία Google κατά τη δημιουργία του λογαριασμού του δήλωσε ως τηλέφωνο επικοινωνίας χχχχ και το όνομα «Ορέστης Χρυσάνθου».

Πίσω από το Ορέστης Αποελ ο 35χρονος

Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], συνδέεται με το προφίλ στο Facebook Ορέστης Αποέλ.

Έγινε αίτημα από την Αστυνομία προς την εταιρεία Facebook και εξασφαλίστηκαν τα στοιχεία που δήλωσε ο πιο πάνω χρήστης κατά τη δημιουργία του λογαριασμού του και τα ip address πρόσβασης και διαχείρισης.

Τελευταία ημερομηνία πρόσβασης στο λογαριασμό «Ορέστης Αποέλ» ήταν στις 14 Απριλίου 2019 και ώρα 19:58, ημερομηνία κατά την οποία διαγράφηκε ο λογαριασμός από τον ίδιο τον χρήστη και ημερομηνία κατά την οποία εντοπίστηκε το θύμα.

Εξάλλου στις 18 Απριλίου εκδόθηκε διάταγμα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ο κάτοχος του ip address χχχχχ, κατά το συγκεκριμένο χρόνο, ήταν ο 35χρονος, δεύτερος ύποπτος που κατάγεται από τη Λεμεσό και υπηρετεί και αυτός στην Εθνική Φρουρά.

Έρευνες επί ερευνών

Την ίδια ώρα μέλη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επεκτείνουν τις έρευνες τους και στην πλατφόρμα badoo μέσα από την οποία το θύμα γνώρισε τον «Ορέστη», ούτως ώστε να διαπιστωθεί εάν οποιαδήποτε από τις υπόλοιπες αλλοδαπές ελλείπουσες διέθετε λογαριασμό.

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών του ηλεκτρονικού εγκλήματος έχουν τεθεί οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές των υπόπτων καθώς και τα τηλέφωνα τους, τα οποία πιθανόν να ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση.

Η Αστυνομία αναμένεται να λάβει πέραν των 100 καταθέσεων από το οικογενειακό, φιλικό και εργασιακών περιβάλλον των υπόπτων, ενώ αναμένεται να διενεργηθούν εξετάσεις ως προς την προέλευση του σχοινιού που βρέθηκε στην οικία του 35χρονου και ομοιάζει με αυτή που ήταν δεμένο το θύμα.

Επίσης αναμένεται να διεξαχθούν έρευνες σε επτά κλειστούς και ανοιχτούς χώρους προς ανεύρεση μαρτυρίας ή και τεκμηρίων, με σκοπό τον εντοπισμό της ελλείπουσας εξάχρονης κόρης του θύματος, γύρω από την οποία μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για την τύχη της.

Πηγή : Reporter

Send this to a friend