Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες 54χρονος, από τις Αγγλισίδες, έπειτα από εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε σε πρατήριο βενζίνης στο Αλεθρικό. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 54χρονος ενώ βρισκόταν κάτω από μπετονιέρα για επιδιόρθωση μηχανικού προβλήματος, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, υπέστη ηλεκτροπληξία. Από το ίδιο ατύχημα τραυματίστηκε ελαφρά και νεαρός αλλοδαπός, ο οποίος εκτελούσε εργασίες στο έδαφος.

 

Ξεκίνησε χθες η διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες προήλθε ο αιφνίδιος θάνατος του 16χρονου μαθητή από τους Τρούλλους, που συνέβη τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στην κοινότητά του.

Έπειτα από οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, συστάθηκε ανακριτική ομάδα στο ΤΑΕ Λάρνακας, η οποία ξεκίνησε ποινικές ανακρίσεις, για τις συνθήκες που προηγήθηκαν του τραγικού θανάτου του μαθητή, με τη λήψη καταθέσεων από άτομα που βρισκόντουσαν στο εφηβικό πάρτι τη νύχτα που συνέβη το μοιραίο, από μαθητές του σχολείου όπου φοιτούσε και γενικά από το περιβάλλον του άτυχου 16χρονου. Η διαδικασία ποινικής διερεύνησης για τις συνθήκες θανάτου του ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης προς την Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν πληροφορίες – φήμες ότι ο 16χρονος είχε πέσει θύμα εκφοβισμού από συνομήλικους του, τόσο πριν το μοιραίο πάρτι, όσο και κατά την διάρκειά του. Από την σορό του παραλήφθηκαν δείγματα για τοξικολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση και θα είναι έτοιμα τις προσεχείς μέρες.

 

Ξεκίνησαν χθες οι διαδικασίες για κατεδάφιση – αποσυναρμολόγηση του Κτήματος Μακένζυ, στη Λάρνακα. Από νωρίς το πρωί συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας, του Υπουργείου Εσωτερικών και μέλη της Αστυνομίας άρχισαν να μετακινούν εκτός του υποστατικού όλα τα έπιπλα και τον εξοπλισμό της γνωστής αίθουσας δεξιώσεων, στα πλαίσια του διατάγματος κατεδάφισης του χώρου που εκδόθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας. Η κατεδάφιση του κτιρίου θα γίνεται σταδιακά, ενώ ταυτόχρονα θα γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης του υποστατικού.

 

Πραγματοποιήθηκε χθες η επίσημη παράδοση και παραλαβή υπαίθριων οργάνων γυμναστικής στην ακτή Μακένζυ και τριών παιδότοπων παραλίας στην ακτή Μακένζυ, στην παραλία Καστέλλα και στην παραλία της Λεωφόρου Τ. Μητσόπουλου. H τοποθέτηση των υπαίθριων οργάνων γυμναστικής, καθώς και των τριών παιδότοπων, αποτελεί μέρος του Προγράμματος «Εμπλουτίζοντας και Πρασινίζοντας τις Παραλίες της Λάρνακας». Στόχος της δράσης αυτής είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών, αλλά και της εικόνας των παραλιών της Περιφέρειας Λάρνακας και η εν λόγω ενέργεια, αποτελεί μέρος σειράς εμπλουτιστικών έργων από την Εταιρεία Τουριστικής  Λάρνακας και τις Τοπικές Αρχές της Περιφέρειας.

 

Κλειστοί θα παραμείνουν στη Λάρνακα αρκετοί δρόμοι, το Σάββατο του Λαζάρου λόγω της μεγάλης εορτής της Αναστάσεως του. Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι λόγω της Περιφοράς και Λιτάνευσης των Αγίων Λειψάνων και της θαυματουργού εικόνας του Αγίου Λαζάρου στο κέντρο της πόλης, θα κλείσουν αρκετοί δρόμοι και η πρόσβαση και η στάθμευση δεν θα επιτρέπεται. Παρακαλείται το κοινό όπως συμμορφώνεται στις πιο πάνω υποδείξεις της Αστυνομίας και της Τροχονομίας του Δήμου Λάρνακας.

 

Την Κυριακή από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 2.00 μ. μ. θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Πασχαλινό Φεστιβάλ Προσφοράς με τίτλο “Το πιο Λαμπρό Αστέρι”, εις μνήμη του μικρού Λάμπρου Ζαχαρίου, που διοργανώνεται  από το Κέντρο Φυσιοθεραπείας και Αποκατάστασης «Θεράπειον». Όλα τα έσοδα θα δοθούν στο Σύνδεσμο Μωρά – Θαύματα.

 

Και τέλος την Κυριακή στις 10.30 το πρωί, ο Γ. Σ. Κίμων Ξυλοτύμβου διοργανώνει τον 34ο Γύρο Ξυλοτύμβου. Στο σημείο θα βρεθεί και το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, για εγγραφή νέων εθελοντών δοτών.

 

 

 

 

 

Send this to a friend