Home ΛΑΡΝΑΚΑ Νέα Εξωραϊστικά και Εμπλουτιστικά Έργα Κοινοτήτων της Λάρνακας
Νέα Εξωραϊστικά και Εμπλουτιστικά Έργα Κοινοτήτων της Λάρνακας

Νέα Εξωραϊστικά και Εμπλουτιστικά Έργα Κοινοτήτων της Λάρνακας

Το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας Λάρνακας συνεχώς αναβαθμίζεται και εμπλουτίζεται. Η βελτίωση των υποδομών είναι σημαντικότατη καθότι μέσω της καλυτέρευσης της εικόνας των κοινοτήτων και της βελτίωσης των διαφόρων υπηρεσιών και διευκολύνσεων, ενισχύεται και η επισκεψιμότητα των περιοχών. Σημαντικότατη όμως παράμετρος είναι η διατήρηση του ιδιαίτερου χαρακτήρα της κάθε κοινότητας μέσω των υπό αναφορά έργων. Ο στόχος της απόκτησης συγκριτικού πλεονεκτήματος για τον προορισμό μας μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της ανάδειξης της αυθεντικής του ταυτότητας και των ιδιαίτερων τοπικών χαρακτηριστικών.

Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Λευκάρων. Ολοκληρώθηκε πολύ πρόσφατα η α’ φάση του έργου, η οποία έχει δώσει στο γραφικό αυτό χωριό μια νέα όψη. Η ασφάλτινη επιφάνεια των δρόμων έχει αντικατασταθεί με λιθόστρωτο οδόστρωμα και πλακόστρωτα πεζοδρόμια από τοπική πέτρα, υπογειοποιήθηκαν όλες οι υπηρεσίες κοινής ωφελείας και προστέθηκε ο κατάλληλος αστικός εξοπλισμός και φωτισμός.

Πολυδύναμο συνεδριακό κέντρο Λευκάρων. Περί το τέλος της τρέχουσας καλοκαιρινής περιόδου θα ολοκληρωθούν οι εργασίες για την αποπεράτωσή του και στόχος είναι να προσελκύσει συνεδριακό τουρισμό. Το υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο θα διαθέτει αίθουσα δυναμικότητας 400 ατόμων καθώς και μικρότερες βοηθητικές αίθουσες.

Επέκταση παραλιακού πεζοδρόμου Βορόκληνης. Τέλος Απριλίου 2019 θα παραδοθεί στο κοινό η β’ φάση του παραλιακού πεζοδρόμου που ξεκινά από το εστιατόριο Mer Bleu και φτάνει μέχρι το ξενοδοχείο Lebay, και αποτελεί ουσιαστικά επέκταση του υφιστάμενου πεζόδρομου. Τον προσεχή Σεπτέμβριο αναμένεται επίσης ν’ αρχίσουν οι εργασίες για υλοποίηση της γ’ φάσης του πεζόδρομου που θα φτάνει μέχρι τα όρια της Βορόκληνης με την πόλη (πολυκατοικία «Μαρσέλλου»).

Ανάπλαση πυρήνα Λιβαδιών. Ο σχεδιασμός του πολεοδομικού αυτού έργου είναι έτοιμος και η κατασκευή του, που αρχίζει φέτος, θα αποπερατωθεί σε δύο χρόνια. Καλύπτει την περιοχή της πλατείας Αγνοουμένων, του Μουσείου Μνήμης Καλαμουργικής και του πάρκου της Αγίας Παρασκευής. Στα πλαίσια του έργου θα πλακοστρωθεί ο δρόμος καθώς και τα πεζοδρόμια και θα υπογειοποιηθούν όλες οι υπηρεσίες.

Β’ φάση παραλιακού πεζόδρομου-ποδηλατόδρομου Περβολιών. Η προέκταση της ολοκληρωθείσας α’ φάσης αναμένεται να αρχίσει εντός του έτους και καλύπτει το παραλιακό μέτωπο Περβολιών που εκτείνεται από το Δημοσιογραφικό Χωριό μέχρι τα σύνορα με το Μενεού.

Ανάπλαση παραδοσιακού πυρήνα Χοιροκοιτίας. Οι εργασίες αρχίζουν εντός του 2019 και θα ολοκληρωθούν σε χρονικό ορίζοντα τριών ετών. Το έργο θα αναδείξει περαιτέρω τον γραφικό χαρακτήρα του χωριού και περιλαμβάνει πλακόστρωση δρόμων, υπογειοποίηση υπηρεσιών, λωρίδα για ΑΜΕΑ, φωτισμό και τοποθέτηση κάδων.

Γραμμικό πάρκο Ζυγίου.  Περιλαμβάνει υποδομές για εξυπηρέτηση των λουομένων και των επισκεπτών όπως αναψυκτήριο, πεζόδρομο και χώρους στάθμευσης. Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν το προσεχές καλοκαίρι. Το πάρκο αποτελεί μέρος ευρύτερου σχεδίου για τη μελλοντική ανάπλαση ολόκληρου του παραλιακού μετώπου με την κατασκευή πεζόδρομου-ποδηλατόδρομου.

Εξωραϊσμός της κοίτης του ποταμού στην Τόχνη. Πολύ σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες και θα διαρκέσουν 27 μήνες. Το έργο ξεκινά από το γεφύρι νότια του χωριού κατά μήκος του ποταμού Καμάρα και θα έχει μήκος 1 χλμ. Το έργο περιλαμβάνει πεζόδρομο και χώρους πρασίνου ενώ θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης, μικρό αμφιθέατρο, γεφύρι, και παιδότοπος.

 

 

Send this to a friend