Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

200 κροτίδες τουρκικής κατασκευής, πέρασαν στα χέρια της αστυνομίας, όταν μέλη του ΟΠΕ – Ειδικά Καθήκοντα Πύλας, εντόπισαν ύποπτη μοτοσυκλέτα με οδηγό νεαρό άνδρα. Έκαναν σήμα στον οδηγό, να σταματήσει, αλλά αυτός μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Κατά την προσπάθεια ανακοπής της μοτοσικλέτας, ο οδηγός πέταξε σε παρακείμενο χωράφι μια τσάντα και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Καταδιώχθηκε από την Αστυνομία χωρίς αποτέλεσμα. Οι Αστυνομικοί παρέλαβαν την τσάντα, μέσα στην οποία υπήρχαν 5 κιβώτια που περιείχαν 200 κροτίδες τουρκικής κατασκευής και προέλευσης. 

 

Διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποίησε η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πυργών – Κόρνου και οι Φίλοι της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου, το μεσημέρι της Κυριακής.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας έγινε με αφορμή την ενδεχόμενη αδειοδότηση εργοστασίου παραγωγής και ανακύκλωσης ασφαλτικού σκυροδέματος στην περιοχή Σταυροβουνίου.

Οι συμμετέχοντες στην διαμαρτυρία κρατούσαν διάφορα πλακάτ και πανό, τα οποία μεταξύ άλλων έγραφαν: «Θέλουμε καθαρό νερό», «Όχι στην μόλυνση του νερού» και «Η υγεία μας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση».

 

 Με τη συμμετοχή βουλευτών Λάρνακας όλων των κομμάτων, της Αστυνομίας, της εκκλησίας, του Δήμου Λάρνακας και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε και φέτος στη Λάρνακα, η 44η Πορεία Χριστοδούλας, που διοργανώθηκε από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και την Τράπεζα Κύπρου. Το σύνθημα της εκκίνησης έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης. Στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν τρεις πορείες. Η πρώτη πορεία ξεκίνησε από το Κοινοτικό Συμβούλιο Ξυλοτύμπου, η δεύτερη από την Εξέδρα των Φοινικούδων, ενώ η τρίτη πορεία από την Πλατεία Αγίου Μάμα, στους Τρούλλους.

 

Ένα ξεχωριστό πρωινό γεμάτο δημιουργία, μουσική και τραγούδι, πρόσφεραν οι εκπαιδευτικοί και μαθητές του Περιφερειακού Γυμνασίου Λιβαδιών, στους προσκεκλημένους τους, από το Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου από τα Τρίκαλα, στα πλαίσια του προγράμματος «Χρυσοπράσινο Φύλλο».  Στην εκδήλωση της Παρασκευής παρουσιάστηκαν συνοπτικά οι δράσεις τους των δυο σχολείων και στη συνέχεια με ευφάνταστους τρόπους παρουσίασαν μουσικοχορευτικά δρώμενα. Στόχος τους η ευαισθητοποίηση όλων, ώστε να αποκτήσουν πιο φιλική συμπεριφορά απέναντι στο ανθρώπινο και το φυσικό περιβάλλον.

Το «Χρυσοπράσινο Φύλλο» είναι ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με διετείς συμπράξεις σχολείων από την Ελλάδα και την Κύπρο.
Λειτουργεί από το 1994 και θέτει ως στόχους, την καλλιέργεια θετικών στάσεων και συμμετοχικών συμπεριφορών σε οικολογικά ζητήματα, την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν και την ενδυνάμωση των ιστορικών, εθνικών και πολιτιστικών δεσμών Ελλάδας – Κύπρου, καλλιεργώντας σχέσεις φιλίας και συνεργασίας.
Το Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου  συμμετέχει στο πρόγραμμα από το  2015.

Στο τέλος της εκδήλωσης τα δυο σχολεία αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Send this to a friend