Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμια συγκίνηση για 12χρονο που αναγκάστηκε να διαβάζει στο πεζοδρόμιο
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμια συγκίνηση για 12χρονο που αναγκάστηκε να διαβάζει στο πεζοδρόμιο

ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμια συγκίνηση για 12χρονο που αναγκάστηκε να διαβάζει στο πεζοδρόμιο

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο με ένα 12χρονο αγόρι στο Περού, που διαβάζει στον δρόμο κάτω από μία κολόνα, αφού στο σπίτι του δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα…

Το βίντεο κοινοποιήθηκε από τις Αρχές της πόλης Moche, οι οποίοι είναι και αυτοί που εντόπισαν τον Víctor Martín Angulo Córdoba τον προηγούμενο μήνα, κατά τη διάρκεια ελέγχου. Ο ανήλικος καθόταν μόνος του στην άκρη ενός πεζοδρομίου, πράγμα που οι αστυνομικοί αρχικά θεώρησαν ύποπτο. Όταν όμως κοίταξαν γύρω του, είδαν διασκορπισμένα βιβλία και τετράδια.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κατάφεραν να εντοπίσουν τον μικρό και την οικογένειά του και να μιλήσουν με τη μητέρα του ώστε να μάθουν γιατί το αγόρι διάβαζε στον δρόμο και όχι στο σπίτι τους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Oddity Central, η οικογένεια του 12χρονου αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν είναι ικανή να πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα. Τα βράδια, χρησιμοποιούν ένα μικρό κερί για να φωτίσει ο χώρος.

Ο Víctor δεν κατάφερνε να τελειώσει τις εργασίες του με το φως του κεριού και αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το φως του δρόμου.

«Μία μέρα ο γιος μου μού είπε “Εάν συνεχίσω με το κερί, θα τα χάσω! Καλύτερα να πάω έξω να τελειώσω τα μαθήματά μου» δήλωσε η μητέρα του, Rosa Angulo Córdoba, σε τοπικό κανάλι, ενώ συμπλήρωσε πως παρά τις δυσκολίες ο 12χρονος παίρνει καλούς βαθμούς και βλέπει το σχολείο σοβαρά.

Όταν πληροφορήθηκε η δήμαρχος της Moche για το μεγάλο πρόβλημα της οικογένειας Córdoba, τους επισκέφθηκε, έδωσε συγχαρητήρια στον μικρό για τη γενναία του κίνηση και τους υποσχέθηκε πως θα πληρώσει αυτή τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να μην αναγκάζεται να βγαίνει στον δρόμο μες τη νύχτα.

«Ελπίζω να με βοηθήσουν ώστε να έχω φως στο σπίτι μου και να μην χρειάζεται να πηγαίνω έξω για να διαβάσω. Θα ήθελα να μπορώ να βοηθήσω την οικογένειά μου. Θέλω να γίνω αστυνομικός και να βάλω τέλος στη διαφθορά» ανέφερε ο μικρός Víctor.

Τον περασμένο χρόνο, ένα παρόμοιο συμβάν είχε λάβει χώρα και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αγριά της Μαγνησίας, όπου μία μαθήτρια Λυκείου αναγκαζόταν να διαβάζει στο πεζοδρόμιο, υπό το φως του δημοτικού στύλου, καθώς το ρεύμα στο σπίτι τους ήταν κομμένο.

Ο πρώην αντιδήμαρχος, Χαράλαμπος Ζάχος, ήταν αυτός που είχε κάνει την καταγγελία στις κοινωνικές υπηρεσίες όταν είδε την ανήλικη να διαβάζει στον δρόμο.

Η ιστορία της οικογενείας έγινε πρωτοσέλιδο στην τοπική εφημερίδα «Θεσσαλία» και δεκάδες άνθρωποι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν την οικογένεια. Μάλιστα, βοήθησαν ακόμη και ομογενείς που ζουν στο εξωτερικό.

Πηγή: CNN GREECE

Send this to a friend