Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ To μυστικό για να είναι κανείς ευτυχισμένος στην πόλη ίσως βρίσκεται στη θέα
To μυστικό για να είναι κανείς ευτυχισμένος στην πόλη ίσως βρίσκεται στη θέα

To μυστικό για να είναι κανείς ευτυχισμένος στην πόλη ίσως βρίσκεται στη θέα

Η ζωή στις σύγχρονες πόλεις συχνά έχει συνδεθεί με την εμφάνιση κατάθλιψης, το αυξημένο στρες και άγχος, ενώ μελέτες έχουν δείξει πως οι κάτοικοι των μεγαλουπόλεων είναι λιγότερο ευτυχισμένοι σε σύγκριση με αυτούς που ζουν στην ύπαιθρο.

Είναι άλλωστε γνωστό πως μια σειρά από επιστημονικές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει πως είναι απαραίτητη η επαφή με τη φύση για να είναι κανείς ευτυχισμένος και για αυτό ενθαρρύνουν τη δημιουργία πάρκων και χώρων πρασίνου στα αστικά κέντρα.
Ωστόσο μια νέα μελέτη εντόπισε πως εκτός από μια βόλτα σε ένα πάρκο, υπάρχει και κάτι ακόμη που μπορεί να κάνει τους κατοίκους των πόλεων ευτυχισμένους και αυτό είναι η πανοραμική θέα στο αστικό τοπίο.
Μμια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Scientific Reports, οι ερευνητές εξέτασαν τους παράγοντες που συνέβαλαν στην ευτυχία των συμμετεχόντων μέσα από στοιχεία που συνέλεξαν από την εφαρμογή Mappiness, καθώς κι από το online παιχνίδι Scenic-Or-Not.

Όπως διαβάζουμε στο ipop.gr, αυτό που βρήκαν οι ερευνητές ήταν ότι ενώ οι άνθρωποι είναι πράγματι πιο ευτυχισμένοι σε τοποθεσίες που θεωρούνται γραφικές, αυτό συμβαίνει τόσο σε φυσικό περιβάλλον όσο και σε αστικές περιοχές.

Ο συγγραφέας της μελέτης Chanuki Illushka Seresinhe δήλωσε στο Scientific American ότι δεν έχει μόνο το φυσικό περιβάλλον θετικό αντίκτυπο στους ανθρώπους, αλλά το ίδιο ευτυχισμένοι αισθανόμαστε κι όταν βρισκόμαστε σε μια όμορφη περιοχή στην πόλη μας.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι αυτό που έχει ενδιαφέρον σε αυτή την έρευνα είναι ότι δείχνει ότι αρκεί ένα όμορφο μέρος, μια όμορφη γειτονιά και μια πανοραμική θέα στην πόλη μας, για να κάνει λίγο περισσότερο ευτυχισμένους τους πιθανώς χιλιάδες ανθρώπους που ζουν σε αυτή.

Send this to a friend