Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΒΙΝΤΕΟ: Για την 33χρονη Μαρία το τροχοκάθισμα δεν είναι εμπόδιο… Μας άνοιξε το σπίτι της και μας έδειξε πως ζει
ΒΙΝΤΕΟ: Για την 33χρονη Μαρία το τροχοκάθισμα δεν είναι εμπόδιο… Μας άνοιξε το σπίτι της και μας έδειξε πως ζει

ΒΙΝΤΕΟ: Για την 33χρονη Μαρία το τροχοκάθισμα δεν είναι εμπόδιο… Μας άνοιξε το σπίτι της και μας έδειξε πως ζει

33 ετών σήμερα, η Μαρία Μανάκου πέτυχε να φέρει τη ζωή της, που άλλαξε ολοκληρωτικά μετά το τροχαίο, στα μέτρα της. Και παρά τις μικρές ή μεγάλες καθημερινές δυσκολίες, ζει σήμερα μόνη και ανεξάρτητη.

Η Μαρία μας άνοιξε το σπίτι της… Και την ψυχή της… Περιγράφει στην κάμερα της Cyprus Times πως είναι η ζωή για μια κοπέλα στην ηλικία των 33 ετών που είναι καθηλωμένη σε τροχοκαθισμα.

Μια ζωή η οποία άλλαξε από ένα τροχαίο ατύχημα στην Νότια Αφρική. Ένα ζωηρό κοριτσάκι στην ηλικία των 2 ετών αφήνει το χέρι της μητέρας του και τρέχει στο δρόμο. Ένα αυτοκίνητο έρχεται. Από εκείνη την ημέρα όλα αλλάζουν.

Μας υποδέχθηκε στο διαμέρισμα της στη Λευκωσία με ένα πλατύ χαμόγελο. Μας φιλοξένησε για περίπου δύο ώρες και μας άνοιξε την καρδία της μιλώντας μας για την ζωή  και τα όνειρα της. Οι δυσκολίες στη μετακίνηση, τα ακατάλληλα σπίτια και γιατί δεν μπορεί να εργαστεί.

Η Μαρία σήμερα ασχολείται με το μπάσκετ, το χειρήλατο ποδήλατο -ειδικό για άτομα με αναπηρία- και με τον χορό. Χαμογελά και μας εξηγεί πως όταν θέλουμε κάτι πολύ, μπορούμε και να το δούμε να γίνεται πραγματικότητα.

Το πείσμα, η θέληση, το θάρρος… Μερικά από τα χαρακτηριστικά που την διακρίνουν. Και ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους. Η  ζωή θέλει χαμόγελο και όχι μιζέρια!

Δείτε στο πιο κάτω βίντεο τη συνέντευξη που παραχώρησε στη Cyprus Times:

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΕΔΩ

 

Πηγή: cyprustimes

Send this to a friend