Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στηρίζουμε τους μαθητές του Λυκείου Αραδίππου και τους δίνουμε την ψήφο μας (video)
Στηρίζουμε τους μαθητές του Λυκείου Αραδίππου και τους δίνουμε την ψήφο μας (video)

Στηρίζουμε τους μαθητές του Λυκείου Αραδίππου και τους δίνουμε την ψήφο μας (video)

Επιχείρηση με την επωνυμία Eco-Straw, με στόχο να συμβάλει στην προσπάθεια μείωσης των πλαστικών μίας χρήσης, δημιούργησε ομάδα μαθητριών του Λυκείου Αραδίππου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Διευθύντρια του Λυκείου Αραδίππου Αντρη Χρίστου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαθητική Επιχείρηση» του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Junior Achievement Cyprus και του Υπουργείου Παιδείας, το Λύκειο Αραδίππου δημιούργησε την επιχείρηση Eco-Straw. Συγκεκριμένα, είπε, «μια ομάδα αποτελούμενη από εννέα μαθήτριες της Β Τάξης του σχολείου, υπό την εποπτεία δύο καθηγητριών, έχουν δημιουργήσει τη συγκεκριμένη επιχείρηση».

Οπως εξήγησε η κ. Χρίστου, «οι μαθήτριες έψαξαν στο διαδίκτυο, επικοινώνησαν με εταιρείες του εξωτερικού και έκαναν αρκετή έρευνα για να καταλήξουν στο συγκεκριμένο προϊόν. Η ενέργεια αυτή των μαθητριών θεωρείται μια μικρή επιχείρηση, αφού έχει γραμματέα, οικονομολόγο και υπεύθυνη για τις δημόσιες σχέσεις».

Ο διαγωνισμός, επεσήμανε, «προϋποθέτει τη δημιουργία μιας μικρής επιχείρησης με προϊόντα τα οποία θα έχουν επιτυχία. Σε περίπτωση που η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει κέρδος τότε τα χρήματα προσφέρονται για τα άπορα παιδιά του σχολείου, είτε το χρηματικό ποσό κρατείται για να ξεκινήσει η επόμενη επιχείρηση». Πρόσθεσε πως «φέτος η επιχείρηση ξεκίνησε με ένα πάγιο ποσό από την προηγούμενη επιχείρηση που έγινε από μαθητές του σχολείου».

Ανέφερε ακόμα ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δημιουργήθηκε με στόχο να συμβάλει στην προσπάθεια μείωσης των πλαστικών μιας χρήσης και στην παγκόσμια προσπάθεια μείωσης των αποβλήτων και της ρύπανσης, προτείνοντας στην αγορά ένα νέο προϊόν, δηλαδή καλαμάκια που τρώγονται, σε τρεις, μάλιστα, γεύσεις.

Η ομάδα που θα νικήσει είναι αυτή που θα μαζέψει τα περισσότερα likes γι αυτό μπείτε στην σελίδα Eco-Straw και δώστε το like σας!

 

Send this to a friend